Inget halsband, ingen hälta? Är det verkligen så enkelt?



Kan det vara så enkelt att Zoes hälta helt eller delvis berott på att hon har haft halsband?

 

Nu är det ju så att jag har en lite tokig hund som kastar sig hit och dit i tid och otid och hon drar i kopplet när vi är iväg på ställen som inte är bekanta för henne eller bara ställen som är intressanta och stressar henne, typ hundklubbar.

Jag har inte haft sele på henne sedan hon var liten för att hon har haft så känslig hud och jag har inte velat att hon skulle få sår eller tappa päls. Men nu har ju hon fått gå i sele en längre period efter att hon haft problem med lymfkörtlarna på halsen och att jag då inte velat att hon skall ha ett halsband som trycker på halsen på henne. 
Ibland kan jag undra om det har varit ett bidragande problem när vi tävlat och att när hon inte känner draget och trycket från halsbandet har flippat ur på lydnadsplanen när jag tagit av henne halsbandet och att hon då känt sig fri från det onda? Bara en tanke…

De senaste månaderna har jag haft sele på henne för att lindra för halsen och nu tycker jag inte att det sliter på hennes päls så som det gjorde förut.
Det som nu känns riktigt bra är att hon inte haltat sen jag började med selen. Hon har inte ens markerat! Jag är superglad över att slippa tänka på det också mitt i alla sjukproblem med henne, tänder och avmagring.
Hon har ju varit nio gånger hos veterinären i år och vi kommer tyvärr att börja det nya året med att dra ut/eller förhoppningsvis kunna rotfylla en tand till.

Nu funderar jag ju kring det här med hältan och en eventuell snedbelastning hos henne när hon är så tokig i kopplet emellanåt. Kan det vara så att hon drar och rycker så mycket i kopplet och halsbandet att hon får nån typ av smärta/stelhet som gör att hennes ena sida blir stel och/eller gör ont ibland? Kanske låter flummigt men det har ju blivit bra sen hon började med selen. Egentligen spelar det ingen roll varför hon inte haltar men det är onekligen en intressant frågeställning. Som sagt så har hon inte ens markerat på flera månader.

Ja, det spelar egentligen inte så stor roll för jag är bara sååå glad att hon inte haltar nu i alla fall!

 

 

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.