Coronaeffekter

I dessa Coronatider är mycket kaotiskt men vad innebär det för oss?

Ja, herre jösses så allt blivit när Coronaeffekten berört hela världen!
Livet stannade upp och och död, karantän, intensivvård, social distansering blev vårt vardagsspråk.
Det är så galet att hela vår tillrättalagda värld gått in i kaos och elände och det har drabbat så många, ekonomisk, socialt och inte minst så dör folk i mängder. Det är helt galet, helt galet men själv är jag frisk i alla fall så jag är glad för det.

Men eftersom min blogg inte handlar om världen utanför utan bara om mina hundar och mig så lämnar jag Corona här.

Så vad händer hos oss!

Alla hundaktiviteter har ställts in t o m 31 maj och det får bara vara folksamlingar på som högst 10 personer vilket gör att man kan fortsätta gå kurser men inte köra tävlingar, där det ju är fler än 10 personer förstås.

Min hundträningsgeist gick ur mig när tävlingarna ställdes in.
Jag behöver ha ett mål att sikta mot för att få riktigt bra kvalitet på träningarna men nu blir det så långt till nästa tävling så det blir inte samma sak när vi tränar, inte samma skärpa tyvärr. Visst det är ju jag som styr hur vi tränar men jag behöver verkligen en riktig morot.

Zoe hade ju en spår/brukstävling inbokad den 19 april som jag hoppades mycket på och som vi också tränat mycket för. Jag vet ju inte om det blir några fler såna tävlingar alls det här året. Såå trist för det är såna tävlingar som passar Zoe bäst då det inte är så mycket folk samtidigt och att hon går ett 1 km spår på morgonen så hon har laddat ur lite innan lydnaden börjar. Det är ju inte så att Zoe har taggat ner i sin upphetsning och stress utan hon är reaktiv, skäller på och far ut som vanligt hela tiden. Fortfarande lika jobbig även om jag är mycket lugnare i min hantering av henne nu så min stress blir inte lika hög.

För lilla Cara har flera träffar på väggluskursen också fått ställas in, så där tappade jag också fart i träningen. Annars har jag ju lite press på mig att träna ordentligt inför våra träffar där man utvärderar ”läxan” men nu är det dålig fart på det också även om jag förstås tränar på.

För Cara blir det också inställda tävlingar. Hade tänkt att starta lydnad klass 2 i vår, men icke. Vi får hoppas på att det kan bli några framåt sommaren i alla fall.
Vår träning är ganska svår tycker jag. Det är en del moment som är väldigt olika de i klass 1 så det blir liksom att börja om på nytt, vilket det förstås ska vara.

Cara är så mjuk så när man tränar och om hon gör något galet så hon inte får belöning alls så vågar hon knappt försöka igen för att hon blir så osäker. Hon vill så gärna att det ska bli rätt och matte ska bli glad vilket är superbra men det blir svårt att utmana henne så hon försöker igen. Men lilla tösen är lättlärd och är jätterolig att träna med dock får jag tänka mycket på hur jag agerar för jag förstår mig fortarande inte på henne alla gånger. Men jag utvecklar ju mig som tränare hela tiden så jag får se det som utbildning. Zoe har ju utbildat mig i allt under alla hennes 6 år vilket har lärt mig så otroligt mycket så det är ju positivt ändå.

Sköt nu om er i dessa Coronatider!

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.