Det här med hundskor och broddar…

Broddar gick väl bra men hundskorna var inte lika bra.

Lika kasst underlag för Zoes tassar idag också, och lika lite utevaro (är det ett riktigt ord?).

Köpt skor

Jag har ju tänkt på att köpa hundskor till Zoe och idag gjorde jag slag i saken och for iväg och köpte, svindyra, skor till Zoe. Mycket, mycket dyrare än jag tänkt mig men eftersom hon behövde dom nu och jag inte har tid att beställa på nätet och kanske skicka tillbaka och byta storlek så fick det bli dom ändå.

Provade dom på henne i bilen och dom verkade sitta bra då.

På med alla skorna

Väl hemma så satte på henne alla fyra skorna. Hon fick gå runt i dom inne innan jag bestämde mig för om dom skulle funka. Det verkade så så jag tänkte, okej, då provar vi dom utomhus.

Jag öppnade ytterdörren och sa att hon skulle komma och sätta sig bredvid mig vilket hon lydigt gjorde. Stänger dörren och så ska vi börja gå ner för trappen då hon börjar hetsa på och lämna positionen. När jag säger till henne så gör hon ett skutt ut från andra trappsteget och flyger ut på isen nedanför innan hon vänder och snabbt kommer upp på trappen igen och sätter sig bredvid mig.

Men när hon kom upp till mig igen så hade hon inte lika många skor på sig som när hon hoppade ner.
I landningen på isen nedanför visade det sig hur svårt det är att ha skor kvar på hundtassar för ena dojan hade gjort en saltomotal och sen glidit iväg en bit bort på isen.

Jaha, så var det med det. Hundskor är kanske inte nån smart grej? Eller inte just den här modellen i varje fall.

Det var tur att dom inte blev smutsiga för då hade jag inte kunnat lämna tillbaka dom. Eftersom det är så kallt nu så är det ju inte smutsigt alls på gården.

Prova vara ute

Okej, tänkte då att jag skulle prova om hon kunde vara ute på gräsmattan/isen/skaren en liten stund i alla fall, utan skor.

Hon hade fått en ny leksak som jag tänkte att vi skulle leka lite med. Men hon visade tydligt att det inte var skönt för hennes tassar så vi gick in nästan direkt.

Det verkar som om vi är utlämnade till vädrets makter!

Tycker det va länge sen det var så här problematiskt med hennes tassar. Tror inte ens hon haft så här förut. Så vad göra? Hoppas på att skiten smälter bort snart? Det kan åtminstone smälta bort i skogen så kan man spåra lite i varje fall.

Och dom fina hundskorna, dom ska jag lämna tillbaka på onsdag. Kanske hittar några andra. Vi får se.

Broddar

Köpte faktiskt broddar till mig själv idag. Har blivit så klumpig, eller vi kanske ska säga ännu klumpigare, senaste åren så det kan nog vara bra ha ha.

Vi har varit iväg förut idag men hon har varit kvar i bilen då. Det va ju lika mycket is i Södertälje och då vågar jag inte ta ut henne. Det räcker med att hon ser en hund eller känner nån hundlukt och kastar sig iväg så har hon dragit omkull mig. Jag är rädd om rygg och knän och allt. Kärringen är inte ung och mjuk längre he he.

Inneträning

Så då blev det lite inneträning istället idag också.

Men det skall bli varmare om några dagar, flera plusgrader faktiskt. Perfekt! Längtar! 🙂

 

Zoes leksak före…

Zoes leksak efter ett ryck… ?

Zoes leksak blev två leksaker

spacer

2 comments on “Det här med hundskor och broddar…

  1. Janne

    Va fin Zoe är! Videon påminner mycket om hur det såg ut när vår hund provade hundskor för första gången 🙂

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.