Lydnadstävling online?

Ja, är det möjligt att ha en lydnadstävling online? Låter ju helknasigt men jag har i alla fall anmält mig och Zoe till en sån.

Den 22 april öppnar tävlingen och man har 5 dagar på sig att lägga upp en film på en facebooksida på ett helt program. Det skall filmas från en speciell plats på planen och alla momentpunkter, hinder och koner skall vara utplacerade på platser som man tidigare fått en beskrivning på. Därefter kommer en domare göra en bedömning och skriva protokoll och kommentarer som man sen får på mail. Vinnare kommer att utses och priser delas ut för bl a bästa ingångar.

Det ju förstås en inofficiell tävling som inte registreras någonstans men det är en kul förströelse och ett sätt att hålla igång någon typ av tävlingsträning nu i coronatider när alla tävlingar är inställda.

Så vad kommer att skilja mest mot en vanlig tävling?

Domaren kommer inte att kunna höra dubbelkommandon, hen kan inte se momenten från olika vinklar och bedömma detaljer och sen kan man ju kan köra programmet utan störningar vilket underlättar för störningskänsliga hundar, typ Zoe ha ha.

Det är alltid roligt att prova nya grejer och jag får se vad det ger, om det tillför något träning/tävlingsmässigt eller om det mest är en kul grej.

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.