Hälsa på ny vovve efter nyår!



Längtar att få åka och titta på valparna!

Blir så spännande och se hur dom är individmässigt. Finns det någon liten valp, nån liten tik, som kommer att passa hemma hos oss tro?

Det är så roligt att ha något att se fram emot nu när hösten har varit så trälig med operation och allt.

 

När jag och uppfödaren pratade första gången så undrade hon bl a vilka planer jag hade med hunden, alltså träning och tävlingsmässigt? Jag tycker det mesta är kul men jag tänker att det blir bruks och lydnad i första hand men även nosework, rallylydnad, spår m m och kanske t o m prova att valla, något som jag aldrig gjort men som ser väldigt kul ut, inte minst för hunden, som i det här fallet är en vallhund.? I vilket fall som helst så kommer vi att träna och tävla och det får bli i det som både hunden och jag tycker är roligast och som passar oss bäst och det är väl mycket möjligt att vi kommer att tävla i flera olika discipliner.

Vidare så undrade hon också vad jag ville att hunden skulle ha för egenskaper?

Ja, vad vill jag egentligen ha?

Så som det har varit med Zoes alla hälsoproblem så vill framför allt få en frisk och sund hund. Vore ju inget vidare med en sjuklig vovve till. Sen önskar jag mig en tuff, modig, orädd, stabil, träningsvillig, positiv och glad hund, om jag nu får välja helt fritt ha ha. Sen vill jag gärna att den skall ha lite egen personlig attityd och inte vara någon slät, opersonlig hund som man knappt märker av. Jag fastnar mest för djur som har lite egna idéer, eget driv och som tar egna initiativ. Något som skiljer dom från mängden. Blir mycket mer intressant och nyanserat då men förstås skall hunden vara följsam och kunna följa mig och mina direktiv i första hand. Vill inte ha nån stökvovve. Har ju fullt upp med Zoe som har väldigt mycket av allt ha ha. På gott och ont…

Blir så spännande att få träffa valpisarna!!!?
spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.