Många turer hos veterinären…



… med min älskade lilla tuss Zoe! Hela tiden…

Det känns alltid som hon är sjuk på nåt sätt och jag har en gnagande känsla att det förr eller senare kommer att bli något riktigt allvarligt. Att hon kanske inte blir så gammal.
Kanske överdrivet katastroftänkande men hon har ju faktiskt fått en otrolig massa problem med allt från hudallergi, foderallergi, hälta, kolesterol i ögonen, trasiga tänder m m, och hon är bara 3 år. Det kommer liksom slag i slag hela tiden. Jag blir så orolig och får ont i magen av alla sjukproblem med Zoe. Tänk om hon inte skulle finnas mer? Usch, vågar inte ens tänka tanken…

De proverna vi tog i förra veckan visade att hon har en infektion, i tanden antagligen då eftersom hon har ont och lymfkörtlarna är svullna där. Veterinären kollade även om Zoe har någon form av problem med bukspottkörteln (pga avmagringen) men det visade sig att det inte var något problem med den, tack och lov! Hon hade lite förhöjt folsyravärde men inget annat var konstig utöver det så det känns ju skönt.

Det blir däremot en tandoperation igen vilken skall göras på torsdag den 14 september. Ja, eller tandoperation och tandoperation hon kommer att få dra ut en tand till, tyvärr.
Vill verkligen inte det, av många orsaker. Vid en rotfyllning kan hon leva normalt efter den men om hon drar ut tanden blir det en längre rehab då hon först bara får äta flytande mat, sen mjukmat och sen inget kampa, inget bita på kottar eller något annat som hon tycker är kul, i flera veckor! Fy så tråkigt för henne och så svårt för mig att hålla reda på henne så hon inte har sönder stygnen eller får nån mer infektion där. Sen kommer hon knappast bli tjockare av det heller.

Man skulle kunna försöka göra en rotfyllning (sån som misslyckades förra gången) men då kan vi inte få tid förrän om en månad så då skall hon gå med tandvärk (hon går på smärtis, Tradolin, nu) i en månad till och blir det ännu mer problem innan det så måste man dra ut tanden ändå. Sen kan det ju bli som förra gången också att det inte går att rotfylla och då är det bara att dra ut den ändå. 
Tycker så synd om henne som hela tiden råkar ut för alla konstiga, jobbiga saker.

_______________________________________

Sen var det det här med att hon markerade och blev så upprörd över att veterinären stretchade ut hennes bakben. Hon visade nämligen ingenting när vi skulle röntga henne i onsdags så vi beslutade att inte röntga då förstås.

När jag har tänkt efter så var det nog så att Zoe ruttnade på det här med att hon fick ta tempen i rumpan och sen kopplade ihop det med när vetten skulle dra i bakben och klämma på nedre delen av magen ha ha.

– ”Tänker dom röra min rumpa igen?”
– ”Nä men va fan! Don´t touch my ass!”
– ”Nu blir jag riktigt sur och nu tänker jag protestera med det bestämdaste!”
– ”Jag tror faktiskt jag tar och morrar lite…”

Det här var lite konstigt uppförande för att vara Zoe. Hon som aldrig brukar morra eller låta när man gör nåt med henne. Men man måste väl få protestera någon gång i livet. Men skönt att det uppenbarligen inte var nåt ont där i alla fall.

__________________________________________

 

För tillfället har jag dock tappat sugen rejält på allt vad träning heter och vi har inte tränat något mer än fokus den senaste tiden. Har nog tappat sugen på det mesta efter alla stressiga, taskiga tävlingar och Zoes sjukdomar och problem.
Sen har vi ju samma problem med röjet och utfallen som vanligt och det dränerar mig på energi just nu. Så jäkla jobbigt och tråkigt att bara försöka hålla styr på henne när jag bara vill ha det lugnt och skönt och ha kul med min hund.

Men jag får väl smälta allt och ta nya tag, så småningom. Fast det känns jäkligt tungt just nu…
spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.