Nu är jag orolig för Zoes hälsa igen!



Zoes lymfkörtlar på halsen har svullnat upp ordentlig och jag är orolig, som vanligt, för att det är något allvarligt.

 

Det hade kanske inte varit så oroande om det inte varit för att hon blivit jättesmal de senaste månaderna. Visserligen väger hon bara ca 2 kilo mindre men hennes ben på bog och rygg/höfter sticker ut så dom är vassa t o m. 

Hon opererade ju bort sin kindtand den 26 juni och då föll hon ju ur när hon var tvungen att gå på flytande och mindre mat men jag tycker att hon aldrig kommit tillbaka till normalt efter det. Hon har fått lite mer mat än vanligt men det verkar inte gjort någon skillnad. Stackarn fick ju nån magsjuka i fem dagar i förrförra veckan också och det gjorde ju inte saken bättre.

Jag har inte oroat mig speciellt över avmagringen för att hon varit lika pigg och tokig som vanligt men nu kom det här med lymfkörtlarna. Dum som jag är så googlade jag ”svullna lymfkörtlar på hund”, och gissa vad? Lymfkörtelcancer! Det var det som dominerade träffarna.
Hjälp!!! Då fick jag för mig att hon skulle dö. Katastroftankarnas mästare, det är jag… Så nu jag har oroat mig jättemycket i helgen. Men i morse kastade jag mig på telefonen och bokade tid hos veterinären, och fick redan 14,30 idag. Perfekt!

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

Ja, nu har vi varit hos vetten på Animalen och det stillade inte min oro utan var ännu mer oroande. 

Lymfkörtlarna var förstorade, hon verkade ha ont i en trasig tand på vänster sida men än konstigare var att hon reagerade jättestarkt när veterinären sträckte på hennes bakben. Jag har aldrig hört Zoe protestera, morra och låta så mycket, nån gång förut. Där var det definitivt något som inte stämde. Eftersom Zoe har Medrol för allergierna så kunde hon inte få smärtstillande heller tyvärr.

Skönt att vi fick en snabb tid för röntgen, redan nu på onsdag kl 10,45, då dom skall röntga buk, höfter och bakben. 

Dom tog också blodprov förstås och skulle kolla upp värdena och återkomma idag eller i morron. 

Var jag inte nervös förut så blev jag det nu!
Mitt älskade lilla måndagsexemplar!
Tar det aldrig slut…

 

Även om jag inte redan beslutat mig för att vi inte skall tävla något mer så hade vi inte kunnat göra det ändå. Hon ska ju sövas och det är lång karens på det. 

Hon kommer förstås inte få följa med på kursen på onsdag och kanske inte heller på torsdag. Det beror på vad dom hittar och hur Zoe mår.

Tänk om hon är sjuk och så har vi varit och tävlat och så har hon känt sig ännu mer stressad, som hundar gör när dom är sjuka, och därför varit ännu mer röjig och upphetsad än vanligt? Vore ju sorgligt… Min lilla tuss…

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.