Zoe har fått lugnande innan tandoperationen

Zoe fick dra ut sin tand istället för att…

 


Ja, tyvärr blev det så att Zoe fick dra ut sin tand istället för att den rotfylldes!

 

Det var efter att veterinären, i en timme, försökt att borra sig ner i roten på tanden utan att lyckas och det enda som återstår då är att dra ut den. Om det inte blir gjort helt perfekt kommer det samlas bakterier där som gror vilket gör att Zoe till slut kommer att få tandvärk. Detta kanske gör att hon till slut antagligen får dra ut tanden ändå.

Jättetrist, men det är bara att köpa läget… finns ju inget annat att göra.
Försäkringsbolaget kommer att bli glada i alla fall. Det kostar 8 000 kr mindre att dra ut tanden än att rotfylla den.

Zoe var ganska mycket mindre stressad på den här kliniken som vi aldrig varit på tidigare mot på Animalen där vi brukar vara. Inte speciellt konstigt förstås. Här fanns det ju inga förväntningar hos henne. Det var också bra att vi inte stöttte på några andra hundar som hon kunde hetsa upp sig på. 

Zoe har fått lugnande innan tandoperationen

Zoe har fått lugnande innan tandoperationen

Efter att Zoe fått sin lugnande spruta så gav jag och dottern Melanie oss av mot Ikea för frulle/brunch och förstås några inköp. Det blir det ju alltid när man är där även om man inte behöver något egentligen.
Vi hade ca tre timmar att fördriva, som blev till två när vetten ringde och sa att det inte blev någon rotfyllning.

När vi kom tillbaka så blev det till att fixa papper, prata med vetten och betala. Det blev ju 2 600 kr i fast och löpande självrisk ändå även om försäkringsbolaget tar den största delen. Tror det gick på 9 000 kr totalt. 
Köpte några klorhexidindroppar också, svindyra – 175 spänn, som skall droppas i munnen på  henne varje dag för att döda bakterier.

Efter en stund kom dom då med min lilla tuss. Hon var verkligen inte lik sig. Väldigt vinglig samt matt i ögonen. Hon orkade knappt hälsa. Sen hade hon dreglat så hela ena sidan av huvudet var alldeles blött. Ja, det var väldigt långt ifrån den vitala, röjiga och upphetsade hund hon brukar vara.

Sen bar det av hemåt!

 

Hela eftermiddagen har hon legat och sovit, och dreglat, och inte orkat någonting men framåt sex så började hon kvickna till något.

Nu får vi hoppas att det inte blir några komplikationer och infektioner så vi måste tillbaka. Det är ett återbesök om två veckor för att kolla läkningen och ett om ett år då dom röntgar igen för att se att allt står rätt till i tanden.

Jag hoppas verkligen att vi slipper åka till veterinären på väldigt länge nu!
Är lite för mycket av den varan tycker jag, och Zoe.
spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.