I kväll är det träning i tävlingslydnaden klass 2!



Ja, då är det dags igen för tävlingslydnad
klass 2 i Södertälje hundhall!

 

Förrförra veckan började tävlingslydnadskursen för klass 2.
Zoe fick stanna hemma första gången då hon redan hade varit och tokstressat hos veterinären på fm och det räcker med en stressgång per dag tycker jag. Jag var ju också så trött och borta i huvudet så det var nog bra att hon inte var med. Hade blivit skitjobbigt, ännu jobbigare, för min hjärna.
Andra gången hade jag henne med mig men hon fick vara i bilen mestadels. Jag provade att ta in henne i slutet men hon var sjukt stressad så det blev bara en väldigt kort stund. Idag kommer hon inte att få följa med alls. Det blir nog bäst så.

Vi har inte varit i hundhallen på ett halvår och inte heller träffat de andra hundarna tidigare så det var inte så oväntat att hon skulle stressa loss där men det är inte kul ändå. Varken för henne eller mig. Sen kan jag ju inte koncentrera mig på vad som sägs utan har då fullt sjå med att hålla koll på henne och vad hon hittar på hela tiden.

Det är lite märkligt ändå för hon kan sitta där och ha fokus på mig en längre stund trots att vi är i en, för henne, så stökig miljö. Hur hänger det ihop? Men så, efter fokusövningen är det likadant röj igen. Skumt!

Att gå kurs i klass 2 kan ju kännas lite ironiskt eftersom vi inte ens tog oss upp i från klass 1 i år, men man skall ju ändå börja med momenten långt innan man tävlar i dom. Tyvärr ligger det ju långt fram i tiden nu förstås och hade jag vetat hur det skulle bli med alla problem med Zoe så skulle jag inte gått den här kursen, inte just nu i alla fall.
Men sen är det ju faktiskt jag som behöver lära mig momenten, för att sen kunna lära Zoe, så egentligen är det inte hela världen om hon inte är med. Klart jag vill träna med henne på plats men, men. Det är som det är. 

Det värsta med att inte kunna träna på plats är att det mesta rinner ur knoppen på mig när jag lämnat hallen. Det är väldigt mycket intryck och information för teflonhjärnan. Jag måste nog ta med ett block och skriva upp det som är viktigt för mig/oss i kväll. Vad är vitsen annars? Gå på kurs och glömma allt som sagts när man gått utanför dörren ha ha. Inte smart…

∝∝∝∝∝∝∝∝∝∝∝∝∝∝∝∝∝∝∝∝∝∝∝∝∝∝∝

Sen har vi varit två gånger på fritt-följ kursen och den tredje var igår. Men jag/vi var inte där… Och varför inte det? Jo, jag hade klantat till det och glömt att vi ändrat dag från torsdag till tisdag denna vecka.
Zoe hade ju inte fått följa med ändå eftersom strulet med tanden gör att hon behöver ta det lugnt, och det gör hon inte när hon kommer till klubben.

På den kursen är vi verkligen en salig blandning ha ha och det är väldigt olika nivåer på ekipagen, vääldigt olika… Men det är intressant, och mycket att tänka och träna på.
Även här behöver jag nog ha blocket med mig och skriva upp viktiga saker att tänka på annars rinner detta också av mig när jag lämnat klubben. 

Man får försöka ha strategier för sitt lärande! 😉

 

 

 

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.