Kantarellsök med Zoe



Ja, det är en aktivitet vi kan ägna oss åt i varje fall!

 

Jag har ju fixat en gammal Blivtvål som jag fyllt med mixad hundmat som jag har till att belöna henne med.
När hon har varit duktig öppnar jag bara korken lite så får hon slicka i sig det gotta och behöver inte tugga på nåt hårt. Så på det viset kan jag belöna henne, och hon verkar faktiskt ganska nöjd med det.

 

Så nu har vi varit i skogen och letat svamp och jag vet inte vem som är sämst, Zoe eller jag? Kanske lika dåliga, eller lika bra ha ha. Men idag hittade vi i alla fall lite svamp. Kantareller är det som gäller och eftersom jag är helt usel på svampar så skulle jag inte våga äta, eller bjuda, på någon annan sort. Men höstkantarellerna är sjukt svåra att hitta. Vartenda löv har ju samma färg!
Jag tror att vi inte är så jättebra på att hitta svamp för att det går lite för fort. Vi hinner helt enkelt inte se svampen när vi passerar med fart. Men så igår, så hittade faktiskt både Zoe och jag kantareller. 

Zoe är lite rolig för hon hittar dom minsta rackarna men passerar dom stora. Vid ett tillfälle var jag säker på att hon markerat fel men efter att ha grävt lite bland löv och barr så hittade jag faktiskt en liten, liten kantarell därunder. Duktigt flicka!!!

 

Jag kände mig ganska nöjd när jag med kantarellerna, i en blöt papperspåse som var i upplösning pga lite regn och ”lite” blöt mark och som hotade med att falla sönder i bitar, traskade hemåt.
Man kan ju tycka att en korg hade varit på sin plats men det är nog nästan omöjligt skulle jag säga att hantera en svampkorg samtidigt som jag har mitt vilddjur i andra änden av linan.

Men med mina mått mätt var det här ett lyckat kantarellsök, från oss båda.?

 

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.