Stackars Zoe, sår och allergiproblem hela tiden.



Är det inte allergisår så är det andra sår som nu då hon har ett hål i munnen där kindtanden suttit!

 

Är så tråkigt för henne att jag hela tiden måste hålla på att fixa med hennes päls. Varje dag måste jag gå igenom hela pälsen, borsta, leta efter sår och irritationer, tvätta, smörja, pudra och hålla koll på hela henne, hela tiden. I och för sig så ligger hon snällt ner och hon kan t o m somna när jag håller på med tassarna så det är väl inte bara tråkigt för henne, och sen får vi ju en mysstund varje dag också. 

Zoe väntar på pälsvård

Senaste såret dök upp på hasen häromdagen. Nu ser det ju okej ut men häromdan var det öppna sår. Hon slickar förstås på det hela tiden och det är ju det som är uppkomsten till såret från första början. 

Sår på Zoes has

Sen har vi ju det så alltid närvarande problemet med irritationen/såren mellan trampdynorna. Ett evinnerligt slickande på tassarna. Är ju jättesvårt att få ordning på det men varje dag tvättar jag med klorhexidinlösning, torkar jättenoga och talkar med babypuder efter det. Det här brukar hålla det i schack i  men höst, vinter, vår när det är som värst så gäller det att tvätta/torka hennes tassar när hon varit ute, varje gång, också.

Sen har vi ju det här med tandutdragningen och stygnen som släppte nu också. Veterinären sa att jag ska skölja Zoes mun 3 gånger om dan och skölja samt rengöra hålet där tanden suttit med en tops varje dag, det är inte mysigt, riktigt läbbigt faktiskt. Jag får faktiskt nästan kräkningar men jag är ju lite känslig med sånt här ha ha.
Men det är så djupt och ser så ofräscht ut och så ser det dessutom ut som att det skulle göra ont också. Hua! Stackars Zoe…

Hoppas verkligen det läker ihop som det ska även utan stygnen. Jag pallar inte mer problem. Jag blir ju så orolig för henne. 
Vi skall tillbaka till veterinären på måndag så då får vi se hur det läkt och förhoppningsvis har hon gått upp i vikt också (får jättemycket mat nu) för annars är det nog något allvarligt fel.

Min älskade lilla tuss!

 

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.