Rallylydnadsträning inför tävlingen i Södertälje i helgen!



Ja det blir spännande att se hur det går på rallylydnadstävlingen i Södertälje i helgen?

 

Zoe och jag tränar rallylydnad

Det blir vår första rallylydnadstävling och jag har ingen aning om hur det kan tänkas gå. Kan bli 100 poäng eller 50, båda kan vara lika troliga. 
Zoe har, nu när vi tränat rally, varit splittrad, som vanligt, och hon är inte med mig och då varken hör eller ser hon mina kommandon. Precis samma som på lydnaden. Fasiken hur skall jag få henne att inte vara så jäkla intresserad av omgivningen och lukterna?
Det som är bra på rallyn är att jag kan tjoa och locka och vifta så mycket jag vill för att få hennes uppmärksamhet så länge jag inte rör henne för då blir man diskad men det hjälper inte när hon redan gått runt skyltarna och/eller hamnat helt fel.

Zoe pausar i rallylydnadsträningen

Tränar rallylydnad hemma på gården

Vi har tränat rallylydnad i Södertälje några gånger nu så det är ju ett bekant ställe för Zoe och mig.
Rallyn i sig är kul men det tar mycket tid att bygga hela banor fast det gör vi bara nu för att mer lära oss själva och inte hundarna. Vi är ju nybörjare hela högen och har aldrig tävlat i rally förut. 

Tränar rallylydnad i Hölö

Tänk om jag bara kunde få fokusera på tävlingen och momenten… Vore så skönt… Men nu är inte verkligheten sån så jag får köpa läget med röjet runtomkring och göra det bästa av det. 

Tränar rallylydnad i Hölö

Vi kommer även att tävla lydnad i helgen. Det är på söndag på Botkyrka BK.
Där har vi varit och stissat runt en gång förut och då var Zoe verkligen uppe i det blå, ovanligt ha ha, så det gick sådär men hoppas på bättre i helgen. Det kan faktiskt inte bli sämre än de senaste tävlingarna för vi har nått botten nu så det kan bara gå uppåt ha ha.

 

Jag får ju bara acceptera att vi inte är bättre än så här just nu i lydnaden och det är väl bara att träna mera, mera och ännu mera.
Men nån gång måste vi ju göra en riktigt bra runda, eller hur?

 

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.