1:a plats igen men ingen bra tävling!



Ganska mycket blev inte speciellt bra på lydnadstävlingen på Botkyrka BK i fredags!

Prispall klass 1 Botkyrka BK Lydnad DM

Ibland tänker man att nu, nu känns det bra, riktigt bra, för att sen visa sig bli ännu sämre än vanligt.

Så kände jag inför senaste tävlingen. Kände att nu så är vi på gång. Det hade gått väldigt bra på träningen i veckan så jag var full av tillförsikt. Men man rår inte över yttre omständigheter som t ex att allt är mycket försenat (över en timme) och att Zoe då suttit i bilen och laddat i mer än en timme innan vi går in på planen. INTE optimalt för henne… Hon blir ju så sjukt upphetsad och huvudet går som en radar och skannar av omgivningen hela tiden, och jag menar HELA tiden. Missar inte en grej! Det blir ju förstås utfall och röj ideligen och jag har fullt upp med att kryssa (och försöka förutse alla problemsituationer) emellan alla hundar för att inte få dom rakt upp i våra fejs. Det satt också folk och hundar precis där man går in på planen så vi fick smyga omkring i skogsbrynet och därifrån direkt in på planen. Inte pptimalt det heller…

Sen var jag själv lite nervös innan vi började, och trött, så det hjälpte ju inte upp saken direkt heller.

Men det var dom förutsättningarna det var så det var bara att försöka göra det bästa av det.

Zoe laddar inför tävling i Botkyrka

Det skulle vara 6 startande varav två inte kom. Så fyra tappra kom till start. Zoe och jag gick under pip och gnäll in som tredje ekipage och fortsatte hela tävlingen på samma pipiga sätt. Hon gnällde/pep mycket mer än vanligt. Jag blir verkligen GALEN på gnället! Sen gjorde hon ett utfall på planen när vi skulle ha ”sitt i grupp” och jag trodde att vi skulle få kraftigt nerdrag för det, vilket vi faktiskt inte fick.

Som vanligt blandar vi tior med nollor och fick vårt sämsta resultat i år. Blev bara 210 poäng.

Så jag var ganska besviken över vår prestation. Vi kan mycket bättre men vi var inte i bra form någon av oss den här dagen.

Visst det är kul att vinna tävlingen men jag vill ju att vi presterar bra och får fina poäng i första hand. Men nu är det som det är och vi tar nya tag på tisdag den 6 juni då det är en ny tävling på Södertälje BK. Där känner vi igen omgivningarna så det är ju skönt och det kanske är bra för Zoe också.

På’t igen!

 

Mer detaljer om hur själva momenten gick kommer i ett eget inlägg.

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.