Hur gick det på DM i lydnad i Botkyrka 170602?



Vinst på DM i Botkyrka!

Så vad var det som funkade/inte funkade så bra denna gång?

 

Det roliga är att vi som vanligt hade flera tior. Denna gången var det för hoppet, konen och fjärren vidare fick vi 9.5 för inkallningen och 9 för ”sitt i grupp”. Och detta var ju förstås superbra!? Men sen så var det det här med gnällandet. Detta ständiga gnällande och pipande. Jag blir galen! Jag förstår ju att hon är så enormt upphetsad och inte kan hålla igen men det går mig verkligen på nerverna ändå.

Som jag skrev i det tidigare inlägget så fick hon ju denna gång sitta alldeles för länge och ladda i bilen innan start och det funkar naturligtvis inte på en sån superstressad och upphetsad hund som Zoe. Det blev nog faktiskt nästan 1.5 timme i bilen. Inte bra alls.

Utan att ha bränt av Zoes energi på nåt sätt så kan hon inte va tyst i såna svåra lägen och tyvärr så visar sig pipandet i protokollet också, 2 poängs avdrag i det annars så fina läggandet.?

Två femmor blev det också. På fritt – jävla skit- följ (som vanligt) och på apporteringen. Är glad att vi fick poäng på apporteringen ändå faktiskt.
Jag fick först ge dubbelkommando för att hon skulle sitta kvar när jag kastade apporten och när hon kom tillbaka (faktiskt ha ha) så tuggade hon på den som en galning. Hon ville dessutom inte sätta sig alls och inte heller släppa apporten. Knäppfia!
Och det fria följet är verkligen ”fritt”, ur Zoes synpunkt, eftersom hon känner sig lite fri i det hon gör. Hon kollar runt, nosar lite på gräset, kollar efter andra hundar eller om det är något annat kul som händer någon annan stans runtomkring, gör visserligen som matte vill emellanåt men, men.

Det blev ju i och för sig några fullträffar men vi nollade också två, som vanligt får man väl säga. Denna gång var det ”ställande under gång” vilket hon faktiskt gjorde men tanken är ju att hon ska stå kvar tills jag hämtar henne och inte springa efter mig direkt ha ha.
Sen var det ”rutan” som gått så bra förut och som hon visserligen sprang och ställde sig i på mitt kommando men som hon inte la sig i utan hon valde i stället att springa tillbaka till mig.
Okej. Så var det med det! Man kan inte annat än att skratta åt det. Ser ju lite roligt ut faktiskt. Fniss…

Resultat med kommentarer Zoe Botkyrka 170602

Men nu är det nya tag redan i morgon då det är tävling i Södertälje.
Blir spännande att se om vi får ihop det då.
Det blir nog bra hur det än går för hon är min älskade lilla tuss ändå, med eller utan pip!

 

Resultat Zoe Botkyrka 170602

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.