Ingen bra känsla inför helgens tävlingar!



Tävlingar i rallylydnad på lördag i Södertälje och lydnad i Botkyrka BK på söndag!

 

Men känslan är inte bra!

Rallylydnadens träningar har gått taskigt pga Zoes ofokus och lydnaden har väl knappast förbättrats sen sist även om momenten går hyfsat på träning där det inte är några större störningar i form av en massa okända hundar.

Känner lite så här att jag kör alla tävlingar jag tänkt i höst och går det inte bättre så lägger jag ner lydnaden och rallyn också på ett tag. Är ju inte kul att träna och träna och bli sämre och sämre hela tiden. Zoe verkar liksom inte vara mogen för de här svårigheterna än. Ingen fokus, inget bra resultat! Enkelt, eller hur? Jag får helt enkelt jobba mer med impulskontroll och fokus hur fasiken det nu ska göras. Jag läser överallt, kollar filmer och frågar folk men än har inget hjälpt mig/oss med fokusen på tävlingarna.

Mina mål är kanske för högt satta? Det blev ju lite så när det gick så bra i våras och vi var ju jättenära uppflyttning också men vi är väl inte redo helt enkelt.

Vi ska gå en fritt följ kurs i september! Känner att det verkligen behövs. Hoppas att den kan ge mig verktyg att få Zoe att vara mer intresserad av mig än av allt annat.

Som synes så ger jag inte upp men just nu är det lite tungt på tävlingsfronten…

 

Däremot är Zoe jätteduktig på våra skogspromenader nu för hon drar väldigt lite mot vad hon gjort förut. Det är jätteskönt och det ger ju mycket trevligare promenader med mindre tjat och dålig stämning. Mysigt är det…

 

Vi ska iväg till rallyträning i kväll igen!
Hoppas det ger lite bättre känsla än häromdagen. Skall nog inte bränna av lika mycket energi hos Zoe som förra gången då jag tror att hon blev lite för trött för att träna. Det som tyvärr kan bli resultatet då är ju att hon börjar gnälla istället. Får väl se hur det blir. 

 

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.