Träningstävling på hemmaplan i Hölö



Träningstävling som gick sådär…

Denna gång var vi och träningstävlade på vår egen klubb här i Hölö.
Jag hoppades att det skulle kännas lite som hemma för Zoe men jag vet inte jag. Tyckte inte det var någon större skillnad mot hur det är på andra ställen.

Vi var ca 15 personer där och de flesta skulle tävla i startklassen men även några i klass 1 och några i klass 2.

För Zoe och mig gick det ungefär som på tävlingen i Nyköping fredags.
Vi skulle nog fått fyra tior som vi fick då och vi skulle definitivt nolla på apporteringen som vi gjorde då också. Zoe tog nämligen apporten och sprang iväg över planen på precis samma sätt som då.
De andra momenten gick ungefär lika bra som senast förutom att hon satte fjärrdirigeringen vilken hon nollade på tävlingen.
Ja, hade vi fått poäng i fritt följ, vilket som vanligt gick åt helvete eftersom hon går omkring och tittar, luktar och är helt ofokuserad, så tror jag att vi kanske hade fått bättre poäng totalt om det varit en riktig tävling än vad vi faktiskt fick på den riktiga tävlingen i Nyköping.
Visst, det känns ju bra det, men apporteringen måste vi få till. Det funkar inte att nolla något moment om man vill få ett förstapris. Problemet är ju att hon blir så sjukt upphetsad av att bara se apporten så då har hon ju förstås extremt svårt att hejda sig och sin glädje över att få springa runt med apporten en liten stund. Tokfia…

Zoe på träning

Zoe på träning

Hur gick det med utfallen och röjet då?
Jo, som vanligt ungefär. Drar, skäller, gör utfall och röjer i största allmänhet men ibland blir hon något lugnare när jag försöker bryta hennes upphetsning på de andra hundarna med supersmarrigt godis.
Det är en ständig kamp att hela tiden vara på tå och försöka förutse alla tänkbara situationer som kan dyka upp. Det är jobbigt att jämt vara fokuserad till 100%. Det suuuger energi…

 

Men nu har det dock uppkommit ett större problem. Mitt diskbråck!
Det har nu blivit mycket sämre, sämre än på väldigt länge, och i flera dagar har jag inte ens kunnat gå ordentligt och då är det bara vila i ryggläge som gäller.
Jag har tyvärr också fått ställa in flera BSL-kurstillfällen. Skittråkigt!
Är såå trött på min rygg…

 

 

 

 

 

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.