BSL kurs… nu är jag ute och cyklar lite ha ha



Nu hade jag inte läst på ordentligt! Igen…

Det här var ungefär som när jag tror att jag har koll på vart jag skall köra men ändå alltid åker vilse.
Denna gång trodde jag att BSL var en sak som visade sig vara något helt annat vilket berodde på att jag inte varit noga och kollat upp innan vad det egentligen innebar.
Så klantig! Som vanligt!

 

Jo det var ju så att jag hade anmält Zoe och mig till en kurs i BSL, vilket jag trodde stod för bruks(prov)-spår-lydnad, vilket det gör också men det här är något helt annat än det Zoe och jag har hållit på med hittills. En helt annan typ av spår och helt annan typ av lydnad. Ja, det stod ju helt klart när vi hade samlats i klubbstugan och gått igenom kursen och momenten.
Min första tanke var, men herre jösses, hur skall vi fixa det här?

Vi var fyra kursdeltagare, med väldigt varierande grad av träningskunskaper, som lyssnade uppmärksammat när kursledaren Arja berättade lite mer om BSL.
Två damer var väl hyggligt insatta, sen var det jag som har bra koll på lydnad men inte BSL som helhet och så var det mannen som inte hade erfarenhet av lydnad över huvud taget. En salig blandning alltså! Kul iofs tycker jag, när inte alla är likadana.
Men jag måste medge att jag kände mig lite korkad som inte förberett mig bättre. Men hundträning är kul! Det tycker ju både Zoe och jag så det är bara att köra på! Kul att göra något nytt också så det här blir bra.

På plats

Zoe och jag var på plats på Södertäljes brukshundsklubb en halvtimme innan kursen startade, som jag brukar vara när vi är iväg någonstans, så jag hinner rasta henne och så hon hinner känna in atmosfären lite.
Vi hade spårat lite och promenerat tidigare på dan så hon hade gjort av med lite energi innan vi kom dit men hon är lika upphetsad i huvudet som vanligt ändå känns det som. Eller jag vet inte, kanske lite bättre.

Vi klarade kvällen med bara några få utfall, när vi kom för nära några andra hundar, men jag får se till att hålla avstånd och då funkar det ju bättre.
Jag hade bakluckan öppen mellan träningstillfällena och då hon skällde som f-n emellanåt men det kan vara bra att ha henne mitt i smeten ibland också tror jag.

Vad gjorde vi då?

Den här första gången, av 6 st lydnad och 4 spårtillfällen, så kollade vi mest upp var vi stod idag och vad vi skulle öva på till nästa gång. För oss blev det mest att öva linförighet/fotgående och lite kontaktövningar. Jag skall redogöra noggrannare i kommande inlägg om momenten för det blir lite långt här annars. Jag har ju en förmåga att dra iväg med orden, som ni kanske märkt ha ha.

Men oavsett om vi kommer tävla i BSL eller inte så blir det nyttig och rolig träning för oss båda två. Det som jag känner blir svårt, jättesvårt, är moment där man skall passera hundar jättenära på olika sätt. Det kommer inte funka som det är idag men vi får se hur allt utvecklar sig framöver.

Spår-scarfen

Spår-scarfen

Vi ska spåra med kursen i morgon och då vi får inte glömma spår-scarfen! 🙂

 

 

Over and out!
spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.