Ännu en ny hundkompis för Zoe!



Helt oplanerat fick Zoe ”herrbesök” idag!

Vi har en snickare som jobbar i vårt garage och när han kom idag så hade han sin vovve med sig, (nån typ amstaff eller nåt. Jag är helt kass på raser…).

Den här vovven hade tydligen ingen lust att sitta kvar i bilen när han hade fått span på Zoe som stod och skällde som en galning bakom staketet. Så vad gjorde han? Jo han hoppade ut genom bilfönstret och sprang fram till Zoe. Där stod dom en stund och nosade på varandra på varsin sida om staketet och svansarna gick som elvispar. Zoe fortsatte förstås att skälla, som vanligt. Så efter att hört mig för med snickaren om vovven, Rex som han heter, var snäll mot andra hundar, vilket han var, så tyckte vi att dom kunde få hälsa på varandra.

Rex

Ja, det blev lite röj, mest från Zoe då, och lite spring omkring på gården en stund men Rex, var mer intresserad av att gå omkring och inspektera gården först.

Men Zoe fortsätter att springa efter honom och skäller på honom för att få honom att leka, vilket han inte var speciellt intresserad av.
Men helt plötsligt så fick han fart istället och vad var det som han gick igång på? Jo, han tyckte att Zoe luktade väldigt gott och började springa efter henne och försöka rida på henne. Han är kastrerad för länge sen så det var ingen fara så och Zoe fattade nada och tyckte bara att det var kul att han jagade henne. Det tog ganska lång tid innan hon började tycka att han var lite jobbig och sa ifrån.

Dom sprang omkring ett tag men så blev dom helt plötsligt jättetrötta, ja t o m Zoe. Det var ganska varmt ute typ 15 grader och sol vilket gör Zoe lite extra trött så det bidrog nog. Så då, efter allt röj blev det till slut ”lite” lugnt ett tag.

Zoe smyger på Rex

Det var kul med lite hundröj för Zoe men jag tänkte att det kanske skulle påverka henne när jag tränade senare, att hon skulle vara lite trött, men icke. Zoe blir inte trött så lätt ha ha. Hon kan va trött men så behöver hon bara vila i 10 minuter så är hon igång igen.

Zoe och Rex röjer

Rex tog sig lite friheter ha ha

Rex kom på besök dagen efter också. Då skällde ju inte Zoe eftersom hon nu kände hunden som kom. Ja, det är ju sån hon är… Hon känner sig ganska trygg med dom hon känner men väldigt osäker på dom hundar hon inte hälsat på.

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.