Hårdträning inför lydnadstävlingen!



Ja nu kör vi hårt för att vara redo för lydnadstävlingen på Hölö/Mörkös BK på lördag!

 

Behövs det då?

Ja, på vissa moment, läs apporteringen, behövs det nog mycket mängdträning. Detta eftersom Zoe nu för tiden beslutat sig för att ta apporten och springa omkring med den på lydnadsplanen. Jätteroligt tycker Zoe men inte lika kul tycker matte.

Vi behöver verkligen öva in det rätta sättet, vilket hon kunde tills för bara två veckor sedan, men nu hittar hon på egna grejer. Inte alls bra. Garanterad nolla på tävlingen.

Idag körde Zoe och jag bara tre moment. Ställande under gång och inkallning vilket hon gjorde jättebra men sen var det apporteringen som då gick åt pipsvängen, igen. Hon hämtar den alltid men sen börjar hon springa omkring med den. Ja då fick hon ordentligt med skäll och sen gjorde vi om tills hon gjorde rätt och då fick hon massor av belöning/godis. Vi körde tre gånger då hon gjorde rätt sen var vi nöjda för dagen. (Ryggen vill inte mer…)

Nu har vi ju sån tur nu att våra nya kompisar Jaana och ”Nosa’ tycker om att träna lika mycket som jag och Zoe. Vi har nu kört ett flertal pass tillsammans de senaste veckorna.

Det är så bra att man kan hjälpa varandra på alla möjliga sätt och även agera störning för varandra. Sen är det alltid bra med två par ögon till som ser vad man gör, bra eller dåligt, och kommer med tips och idéer.

Lilla busen ”Nosa”!

Jag tror det kommer gå bra för Jaana och ”Nosa” på tävlingen på lördag men är inte lika säker på Zoes och min insats. Om Zoe inte var så jäkla intresserad av allt annat, hundar, folk, dofter (hon kanske också skulle hetat ”Nosa” ha ha), så skulle det nog gå bra men ibland är hon ju bara uppe i det blå och då existerar jag knappt, tyvärr. Det är ju ganska svårt att få hennes fulla fokus då, lindrigt sagt.

 

Zoe och jag kommer att tävla runt halv elva/elva nåt. Vi är inte så jättemånga i vår klass bara sex ekipage. Därefter vid halv ett ska jag vara skrivare åt domaren i Startklassen (Jaanas och Nosas klass). Detra förstås om min rygg pallar,. Den är tyvärr riktigt dålig nu. Mäktar inte ens med promenader… men hoppas den håller.

Dom är ganska många i den klassen, typ 25 st någonting, så det tar nog en stund innan allt är klart.

Vi kommer att köra ett lydnadspass i morron också sen blir det vila från lydnaden på fredag. Förhoppningsvis kan jag lägga ett spår åt henne då men då måste ryggen bli bättre.

Nötlunga, mums

Lite pirrigt inför lördagen men förväntansfullt också. Bara hon inte är galen på alla hundar runtomkring hela tiden. Det är så jobbigt med hennes konstanta utfall och det tar så mycket fokus och energi från mig också. Måste ladda fickorna med massor av supergott godis för att försöka avleda.

Blir nog kul i alla fall hur det än går!
spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.