Jaaa!!! Vi vann lydnadstävlingen!



Hel sjukt ju! Men vi vann faktiskt lydnadstävlingen igår!

Pris och protokoll Hölö 170513 🙂

 

Efter att ha hårdtränat, kanske t o m övertränat, sista tiden så fick vi ändå ihop det tillräckligt för att lyckas vinna klass 1 tävlingen på hemmaplan i lördags!

Det är förstå jättekul att komma etta i en tävling och jag är förstås supernöjd med vår första plats men tyvärr så kom vi inte upp i de 256 poängen man måste ha för att få ett förstapris och kunna flytta upp en klass, vilket är det jag mest siktar på.
Vi fick 233 poäng och det är ändå ganska bra med tanke på att vi nollade apporteringen, igen. Om vi bara hade fått några ynka poäng där, sexor hade räckt, så hade vi klarat gränsen. Men tyvärr så har det gått troll i apporteringen.
Jag måste försöka hitta tillbaka till där vi var för några veckor sen innan hon fick de här idéerna att börja springa omkring med apporten och busa. Träna, träna och åter träna…

Men hur var dagen då?

Vi var faktiskt på plats i tid, för en gångs skull, och kunde gå runt och rasta och kolla och nosa av området i lugn och ro innan det började dra ihop sig till fight. När sen jag gick och anmälde oss och kollade upp startordningen där vi var sist av de sex startande ekipagen fick hon sitta en stund i bilen.

Nötlunga, mums

När allt praktiskt var gjort så tog jag ut henne ur bilen, tog med mig gotteväskan, vatten och tävlingshalsbandet (det ljust beiga som vi bara använder vid tävlingar) och så gick vi till en gräsplätt bredvid tävlingsplanen där vi kunde värma upp.
Det gick ju förbi hundar emellanåt men jag hade laddat med godis idag, och då menar jag laddat med stort L ha ha.
Godiset tryckte jag nästan in i munnen på henne när hon låst blicken, och funderade på att göra ett ufall mot någon hund. Den här dagen funkade det faktiskt, vilket det inte alltid gör. Men ibland känns det som när det är många hundar omkring så blir fixeringen inte lika stor som när man möter en ensam hund och då är det lättare att bryta hennes utfall och fixeringar med något bus eller något riktigt gott.

 

Hur gick själva momenten i tävlingen då?
  • – Fritt följ, blev sådär, som vanligt alltså, 6 p
  • – Ställande under gång, också sådär, samma som vanligt. 7,5 p
  • – Inkallning, som brukar vara en tia, blev bara en sjua pga att hon reste sig när jag lämnade henne. Märkligt…
  • – Läggande under marsch, sådär, 8.5 p
  • – Rutan! Ja, herre jössen, en tia! Så sjukt bra!!! Duktig flicka!
  • – Apporteringen, gick åt helvete, igen… Va farao har hon fått för jäkla idéer?
  • – Fjärrdirigeringen. Vad hände här? Rörde sig inte på ett av kommandona, bara 6,5 p
  • – Hopp och runda kon blev samma som förut, tior. Dom älskar hon.
  • – Sittande i grupp blev bara en nia eftersom hon nosade lite på gräset i början av momentet
  • – Helhetsintrycket fick vi en nia på och det är jag nöjd med

 

Summering

Zoe var lite trött idag tror jag

Jag är jättenöjd och som helhet var tävlingen bra och Zoe var inte helt uppe i det blå men hon var inte heller helt skärpt tyckte jag. Lite disträ liksom. Svårt att förklara… men det var som om hon var lite trött i hjärnan.

Har vi kanske tränat för mycket senaste tiden? Har jag varit för tråkigt när vi tränat? Har jag inte motiverat henne tillräckligt? Har hon inte haft kul? Nä det kanske är så det är så jag skall bara träna två dagar denna vecka så gör vi lite andra grejer också, spårar, promenerar och softar.
Vi skall ju tävla på fredag igen, i Nyköping, så vi måste ju hålla igång ändå men mindre träning blir det i alla fall. Ja just det, vi har ju avslutning på BSL-kursen på tisdag så där blir det ju träning förstås.

Mot nya mål med min älskade jycke!

Trött efter dagen

 

 

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.