Sista tillfället på BSL kursen i måndags!



Så vad har vi lärt oss på BSL-kursen?

 

Det har varit väldigt intressant att få en inblick i något jag inte kunde förut.
BSL innehåller ju lydnad och spår men är väldigt annorlunda mot vanlig lydnad och personspår som vi brukar ägna oss åt.

Igår gick vi, som avslut, det programmet som man gör när man ska göra ett BH-prov (behörighetsprov), ett prov man måste göra innan man får tävla i BSL.

Min rygg är ju sjukt dålig just nu så jag var inte ens säker på att jag skulle komma iväg hemifrån till att börja med och väl där kunde jag ju då inte kampa med henne alls. Hon är tyvärr alltid väldigt upphetsad när vi är på Södertälje BK och godis är inte alls lika bra belöning som ett bus vilket gjorde att det fria följet var kasst, som vanligt i och för sig.

I just den här BSL lydnaden är det mest fritt följ, långa sträckor, och det är jättesvårt för Zoe att hålla fokus så länge. Igår kunde jag ju inte heller böja mig eller korrigera ordentligt så det lämnade ju lite utrymme för henne att driva omkring lite, nosa runt och hålla på.

På slutet gjorde vi en intressant övning som ingår i BH-provet. Man binder upp hundarna för att sen lämna dom och gå och gömma sig. Helt utom synhåll alltså! Sen går en annan förare förbi de sittande hundarna med sin egen hund på några meters avstånd.
Så när jag väl bundit upp Zoe och lämnat henne trodde jag hon skulle börja gnälla/skälla men där hade jag fel för hon sa inte ett pip. Helt tyst! Jag var väldigt förvånad men jag blev ännu mer förvånad när jag fortfarande inte hörde ett knysst när den andra hunden passerade, två gånger t o m. Vad i hela? Hade jag aldrig trott! När vi sen återvände till våra hundar så satt dom bara där som små ljus. Såå duktiga!

Det va en rolig och intressant kurs! Tyvärr hade vi inte det bästa vädret de flesta gångerna men, men, det är inget att göra åt.

 

Vad har jag/vi lärt mig då?

Jag har främst lärt mig lite om en helt ny gren för mig inom hundsport. Zoe och jag har även lärt oss att spåra på ett noggrannare vis och så har vi förstås träffat nya trevliga hundmänniskor. Vi har också lärt oss en annan variant att träna fritt följ på. Sen har kursledaren Arja också varit väldigt bra, kunnig och pedagogisk och även väldigt trevlig.

Så Zoe och jag är väldigt glada och nöjda med vår senaste kurs!

 

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.