Lite finlir inför lydnadstävlingen i Nyköping i morron!



Den här dagen har vi ägnat åt lite härlig och trevlig skogspromenad samt lite träning inför lydnadstävlingen i Nyköping i morron!

Jag bara älskar Sveriges natur och det är helt underbart när våren, ljuset och värmen är här. Då börjar jag bli levande igen…
Skogen med alla lukter, jord, gräs, träd, blommor och sen alla färger, allra helst den skira, ljust klara, gröna som björkens små musöron visar upp nu.

Så tidigt på fm for vi iväg till vår vanligs skog vid Tullgarn för en lite längre promenad. Zoe var jätteduktig i skogen och drog inget alls. Väldigt harmonisk promenad faktiskt och så lyckades vi knåpa ihop hela 4,5 km.

 

Lite senare på kvällen så åkte vi till vår klubb för att träna lite smått inför tävlingen i morron.
Det kan vara lite vanskligt att träna dan innan tycker jag för går det riktigt dåligt så ligger det kvar i huvudet till tävlingen men jag kände att jag ville köra en kort stund ändå.

Zoe var ganska duktig, lite väl upphetsad och gnällde i början, men lugnade ner sen lite sen. Vi tränade på apporteringen förstås. Allt för att hon inte skall ta apporten och sticka igen. Det gick ganska bra. Det är långt ifrån optimalt men bara hon kommer tillbaka med den så bryr jag mig inte så mycket om hon sitter lite snett och tuggar lite.
Sen körde vi rutan, läggande, ställande, fjärren och fritt följ och det funkade ganska bra alltihop.

Så det är bara att hålla tummarna inför i morron då och hoppas att hon inte är alltför upphetsad och stissig. Jag tänkte vara på plats en timme innan och gå runt med henne länge innan start för att få henne att känna in omgivningen. Får se om det funkar eller om det bara funkar i mitt huvud ha ha.

Blir kul med tävling igen!

 

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.