Tävling med superstressad, upphetsad hund – ändå lyckades vi!



Då har vi varit iväg på vår första utomhustävling i
lydnad för i år!

I fredags var vi på Nyköpings BK och påbörjade tävlingssäsongen och trots att Zoe var så sjukt upphetsad och stressad så lyckades vi ändå ta en andra plats! 🙂
Tyvärr fick vi inte så många poäng som jag hoppats men jag är jättenöjd ändå. Zoe kan liksom inte hjälpa att hon är så exalterad som hon är. Det är ju jättesvårt för henne att koncentrera sig bland nya omgivningar, nya hundar och folk, och en massa nya hundlukter.

Jag hade gärna haft Zoe ute ur bilen mycket längre innan vi startade, än den kvarten det blev, men vi fick vänta på att få anmäla oss och det drog ut lite på tiden så det blev inte så länge som Zoe hade behövt. Henne kan man ju inte stå och vänta utanför med som de andra hundarna kan, dom är ju t o m inne i klubbstugan tillsammans. En utopi för oss…

Tävlingsdags

Vi blev lottade som trea av de fem som kom till start.
Efter att ha försökt att få Zoe att lugna ner sig innan det var vår tur, hon var helt galen och for omkring, nosade överallt, kastade sig hit och dit, drog som en tok och var konstant uppe i det blå, så blev det till slut våran tur. Äntligen…

Jag kände ju direkt att jag inte hade henne med mig så att fritt följ gick åt helvete var inte otippat direkt. Hon tappade mig hela tiden, nosade runt och tittade på allt möjligt runt omkring. Jag var bara glad att vi fick poäng över huvud taget.
Fritt katastrofalt följ

Ställande under gång blev sådär. Hon rörde sig ur position och tog några steg innan hon satte sig.
Ställande under gång 

Sen kom vi till Zoes paradgren ”inkallning” och den gick som den skulle. Supersnyggt! En tia blev det!
Inkallning

Läggande under gång blev hyfsad. Segt läggande men okej. Ganska bra poäng i alla fall.
Läggande under gång

Sen kom vi till det som jag trodde skulle vara vårt sämsta moment, rutan. Men här blev jag väldigt glatt överraskad då Zoe gjorde den klockrent. Tyvärr var det jag som tabbade mig istället. Jag trodde tävlingsledaren skulle säga att jag skulle lägga henne när hon var i rutan men det skulle jag gjort själv så vi fick poängavdrag på det, tyvärr. Klantigt men, men, nu vet jag till nästa tävling.
Rutan

Apporteringen var en sak för sig för nu hade Zoe väldigt svårt att koncentrera sig på vad hon skulle göra. Efter att, nätt och jämt, suttit kvar när jag kastade iväg apporten så stack hon iväg som en raket, tog apporten och började springa runt med den. Vad i hela… Helt galet. Hon har aldrig gjort så, inte ens i närheten. Jag trodde hon skulle hämta den och tugga på den men att hon ändå skulle komma in till min sida. Men icke! Men hon hade roligt i alla fall ha ha. Man kan ju inte låta bli att skratta åt det. Tokfia! Blev en nolla förstås.
Apportering

Sen var det fjärrdirigeringen som jag trodde hon skulle sätta till 100%. Men nej. Hon var så ofokuserad så hon lyssnade bara på några av mina kommandon. Surt, för hon är superduktig på det här normalt. En nolla här också tyvärr.
Fjärrdirigeringen

Men till slut så blev det hennes älskade fartgrenar, hoppet och runda konen, och dom blev förstås tior. Bästa, bästa!
Hopp och runda kon

Sist är det gruppmomentet där alla hundarna skall sitta kopplade bredvid varandra med några meters mellanrum och sitta helt still i en minut. Trots hennes tidigare upphetsning så gjorde hon det perfekt så det blev en tia där också. ? Duktig flicka!

Zoe poserar med andrapriset i tävlingen

Priser från tävlingen 170428, gottis och bus

Resultat tävling Nyköping 170428

Resultat tävling Nyköping 170428

Resultat o placering tävling Nyköping 170428

Jag är nöjd med tävlingen och kände mig glad när vi åkte där ifrån. Känner att det är det viktigaste, att ha kul, och hade jag i varje fall, trots att det är väldigt stressande för mig också med hennes röj runt omkring.
Supernöjd med fyra tior men inte så nöjd med två nollor men förhoppningsvis blir det bättre nästa tävling. Jag funderade också på om hennes precis avslutade löp påverkade henne när hon t ex sprang fram till tävlingsledaren flera gånger och sprang omkring med apporten. Hon har varit ganska olydig under löpet och hittat på lite egna grejer. Väldigt olikt henne faktiskt. Ja, kanske påverkade det henne? Jag får se nästa tävling om det är annorlunda.

 

Så klantig!

Uppladdningen inför tävlingen började som vanligt med en felkörning. Oväntat? Nä, likadant varenda eviga gång! Jag är sämst på att hitta. Denna gång hade jag tänkt att vara jättenoga och la in koordinaterna i bilens GPS för att komma exakt rätt. Men blev det rätt? Nej, inte denna gång heller. Vet inte vad GPSen gjorde men det blev käpprätt åt helvete vilket gjorde att jag kom senare än jag tänkt, inte för sent, men senare. Jag blir såå trött på mig själv…

Tack, tack Jaana för sällskapet och hjälp med filmningen!
spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.