Nya lydnadstävlingar på agendan!



Vi har ju inte kommit iväg på någon lydnadstävling än i år!

Ja, förutom inomhustävlingen då som inte gick nåt vidare så den räknar jag liksom inte med ha ha. Visste ju att det skulle vara jättesvårt för Zoe att tävla där när det var så sjukt mycket runtomkring men det var mer som ett test för att se om det går att tävla inomhus med henne över huvud taget. Och det kan jag säga, det kommer vi inte att göra igen.

Jag har ju ingen aning om var vi står idag och skall vi få ihop tre förstapris, och få lydnadsdiplom i klass 1, i år som jag siktar på, så måste vi nog ha ett antal tävlingar inbokade redan nu innan sommaren. Så nu har jag anmält oss till några till.

Så det som är bokat hittills är:
-träningstävling här på vår brukshundsklubb i Hölö den 5 maj
-lydnadstävling här på vår brukshundsklubb i Hölö den 13 maj (fasar lite inför hur trångt det är att gå förbi varandra där)
-lydnadstävling i Nyköping den 19 maj
-bruks, appell (lydnad och spår) i Katrineholm den 27 maj, här har vi inte varit tidigare
-lydnadstävling i Botkyrka den 2 juni, här har vi heller aldrig varit
sen är det inget mer inbokat just nu men jag kanske klämmer in en rallylydnadstävling här i Hölö också om vi/jag orkar.

Nu när vi har tränat mycket så har jag ju lite högra förväntningar på resultaten förstås men jag måste fortfarande lägga mig på en schysst nivå med tanke på hur mycket omgivningen påverkar Zoe (mig).
På en tävling så är det självklart många hundar på plats och man hamnar ju ofta ganska nära vilket stegrar hennes stress och upphetsning till en konstant hög nivå. Så även om hon kan momenten så har hon ju svårt att koncentrera sig innan vi skall in på plan eftersom hon blir så otroligt upphetsad över alla de andra hundarna. Men, peppar, peppar, så har hon hållit sig till mig och inte brytt sig om omgivningen alls när vi väl varit ute på tävlingsplanen, och det känns skönt att ha med sig.

Zoe pausar i skuggan

Nu blir ju inte livet alltid som man tänkt så jag vet ju inte om vi kommer iväg på allt som är inbokat men jag hoppas att vi fixar det, mitt hjärta och jag!
spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.