Personspår, spårsnitslar och miljö?

Ja, man måste ju tänka på miljön även när man är ute och spårar med hunden i skogen. Hittills har jag använt plastklädnypor, till Zoe utan och till Cara med snitslar. Nu är grejen den att när vi sen ska gå spåren så går inte alltid hundarna exakt samma väg där jag la spåret vilket gör att jag inte alltid får med mig alla snitslar tillbaka, och då sitter dom kvar där på grenarna i skogen.

Då tänker jag så här! När jag nu missar flera klädnypor lite överallt lite då och då så kommer det finnas plast kvar i många, många år framöver i våra vackra svenska skogar. Det kan ju dessutom göra skada på djur som kanske får för sig att smaka på nyporna.

Så, vad göra? Träklädnypor förstås! Bara byta ut allihop!

Dom som skall ha snitslar på behöver jag inte göra något med men de andra får jag måla annars kommer dom ju inte synas alls ha ha. Det är ju det som fördelen med de i plast. Dom syns ju faktiskt väldigt bra.

Det som ändå är bra är att när vi är ute och spårar i samma skogar som vi tidigare spårat i så brukar jag faktiskt hitta en och annan av de som jag missat tidigare.

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.