Så nöjd med Zoe trots en nolla!

…som vanligt kan man säga!

Och förstås är det apporteringen, som vanligt tyvärr. Hon gjorde faktiskt en ännu sämre apportering än vanligt med tapp, skäll och inget sättande. Vi har mycket att jobba på med det.

 

Dagens tävling var på Södertälje BK och jag tyckte att Zoe, med Zoes mått mätt, var duktig med det runt omkring. Inte så många utfall och hyfsat lugn, dock lite väl disträ allra helst i början på tävlingen men det blev bättre vartefter tävlingen pågick.

Tyvärr blev det några missar förutom apporteringen också. Missade ett skifte i fjärren, sprang tillbaka från ”rutan”. Hon gnällde och satt tydligen snett också, inget som jag märkte dock. Hade varit bra med en film på det så jag ser vad som blev fel.

Men ska säga att jag är väldigt nöjd med Zoe . Hon gör så gott hon kan under de förutsättningar som är, vilka är väldigt svåra för henne. Med tanke på hur det såg ut i höstas när jag sa att vi aldrig skulle tävla mer, när hon var så utflippad, så är de två tävlingarna vi nu gjort en stor prestation i sig. Hon är väldigt svår men jag verkligen ääälskar min hund!!!

223 poäng trots en nolla (40 poängs avdrag) är ändå bra tycker jag. Bättre än förra tävlingen i Hölö då vi fick 215 p. 

Vi ska köra bruks, spårappellen, i september det är bestämt men sen får jag se om vi kör nån mer lydnad i år. Viltspårningen är det vi ska satsa på nu. Det är Zoe superduktig på och hon tycker det är riktigt kul också.

I början av oktober får Cara börja tävla så då kanske hon får ta över lydnadsstaffettpinnen he he.

Det var en trevlig tävling och kul att snacka lite skit med alla man känner, och inte känner, för det är en familjär stämning på hundtävlingar, så alla kan snacka med alla. Det är lite som när man åker hoj och alla snackar med varandra när man stannar nånstans.

Kul kul!

 

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.