Tjoohoo tanden behövdes inte dras ut!



Åh, jag är så lättad att Zoes tand kunde få vara kvar!

Efter allt strul det har varit när hon dragit ut sina andra två tänder, allra helst den senaste där stygnen gick upp också, så är jag verkligen glad att tanden kunde få vara kvar. Så skönt!

Nu slipper hon äta flytande mat och mjukmat i flera veckor. Nu kan hon också få leva normalt med hennes älskade leksaker och hennes älskade kottar och pinnar. Jag kan också fortsätta att träna henne med leksaks- och godisbelöningar. Sen slipper jag dessutom allt sköljande i dom där äckliga groparna som blir där tänderna suttit. Det tackar jag för!
Hon ska hålla sig lugn med allt bitande i en vecka bara sen skall det vara som vanligt. Såå bra!!!

Det gick faktiskt hyfsat att lämna henne, ja förutom att hon fick syn på sin egen spegelbild i glaset på dörren och fick utbrott på den jäkla hunden som stirrade och skällde på henne hela tiden ha ha. 

Det blev det vanliga röjet på vägen hem. Det är ju som det är och inte mycket att göra åt. Är hon så stressad så finns det inget som kan få henne att gå ner i varv så det är ingen idé att försöka utan det är bara att gå vidare, så får hon väl skälla och fara omkring då. Det som är jobbigast är att försöka att inte trampa på henne när hon drar och kastar sig på det hala kakelgolvet och hennes ben står ut åt alla håll. Svårt att hålla balansen men idag tog jag selen så jag lyfte henne i handtaget så hon inte kunde spjärna ifrån på golvet, sen gick jag bara.

Det tog fyra!! timmar att rotfylla tanden. Veterinären var inte 100% på att hon kommit ner ordentligt i ena roten men det är ju helt rent där nu så förhoppningsvis blir det inga framtida problem. Men vi gör en röntgen om några månader så vi får se att allt är okej. 

Skönt att det är klart nu!
spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.