Tråkig matte behöver påminnas om att jag vill gå ut!



Min matte Sandra är den bästa matten som finns men ibland behöver hon påminnas om vad jag vill också!

 

Så om hon inte fattar så får man ta saken i egna händer, eller tassar, eller munnen i det här fallet.

Igår satt hon bara där och kollade på tv:n och gnällde att det var ”kallt så in i helvete” ute och att hon verkligen inte ville gå ut och vad passar då bättre att ta en ledig dag, just idag. På kallt-så-in-i-helvetedagen. Lägligt va?

Okej, men du förstår, jag bryr mig inte om att hon bestämt att vi ska ha ”lediga” dagar, alltså lediga dagar utan träning eller lek då vi inte gör något speciellt mer än tar kiss- och bajspromenader, för jag vill vara ute oavsett. 
Jag struntar faktiskt i lediga dagar. Dom är inge kul! Vill inte ha!

Hon försökte faktiskt smita undan ikväll. Så vad göra? Hon behövde väckas ur mys-varma-täcket-koman. Måste ju göra något så hon fattar!
Hm, tänk nu… vad kan det vara? Jo, det skulle väl passa att visa henne mina vinterskor, eller tass-skydd kanske man kan säga, då måste hon väl fatta piken?

Tänkt och gjort!
Jag hämtar en av dom (hemlis hur jag fick tag i den då den låg uppe på bänken i tvättstugan he he) och bär den till matte. Jag ställer mig framför henne med skon i munnen och tittar på henne med stora ögon och så där bedjande som bara hundar kan.
Och vad händer? Jo, matte smälte direkt förstås. Lättlurad!

– ”Men, åååh, gumman! Du är sååå söt! Det är klart att vi går ut en stund nu när du är så gullig och visade så tydligt att du ville gå ut och att du är så smart (matte gillar när jag är smart och företagsam, det vet jag he he)”.

Så ut fick jag gå, och lekte gjorde vi, men det blev en ganska kort stund för det var verkligen kallt så in i helvete och matte frös, stackarn.

Ja, det var ju lätt gjort! Man vet väl hur man får som man vill!

 

Men så en annan sak. Du förstår, jag vet att hon har varit iväg och kramat andra, ja, andra hundar alltså. När hon kom hem idag så luktade hon av många främmande hundar.
Men jag förstår inte varför? Jag finns ju här så varför behöver hon någon annan? Hm…. undrar vad som händer egentligen?

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.