Ännu en tandoperation för Zoe



Den 9:e januari är det dags för ännu en tandoperation för Zoe!

Denna gång är det en kindtand i höger nederkäke som behöver åtgärdas.

Hon har tyvärt redan fått dra ut en kindtand i höger överkäke och en i vänster nederkäke. Allt är beroende på att hon förstört sina tänder när hon har tuggat på ben eller andra hårda grejer, och hon tuggar, hon tuggar hååårt, alltid. Inga begränsningar, alltid 110%. Alltså tuggar hon så hårt att tänderns ryker i stället för ben och grenar. Lilla hetsfia…

 

Jag har valt just denna tidpunkt med tanke på min opererade rygg som då förhoppningsvis har läkt tillräckligt för att klara av att ta henne till veterinären med allt röj det innebär, men även med tanke på att Zoe ska vara ganska läkt i munnen när/om det kommer en liten valp i början av februari, om tanden nu skulle behövas dras ut.

 

Denna gång hoppas jag att tanden kan rotfyllas. Då kan Zoe bara fortsätta som vanligt och slipper allt stök med att komma igen efter en utdragning med allt vad det innebär. Flytande mat, inga leksaker, inget kampa, ja, egentligen ingenting av det Zoe tycker är kul och dessutom blir det i flera, flera veckor.

Jag tycker dock att tanden ser jätteful ut så det kanske ändå är bättre att dra ut tanden ändå, fast jag inte vill.

Sen ska det här dras med försäkringsbolaget också och det vet vi ju hur det gick förra gången. Blev en riktig surdeg men det löste sig till sist, till förmån för försäkringsbolaget eftersom tanden inte gick att rotfylla och ändå fick dras ut. Billigare blev det för dom, 9 000 kr i stället för 17 000 kr.

Min lilla olycksfågel…. hela tiden massa problem med hälsan. Om det bara kunde vara slut med hälsostrul efter det här och att hon kunde få vara frisk och slippa stressen med sjukdomar och veterinärer.

Men sen är hon ju en individ som lever i nuet i allra högsta grad. Vilar inga ledsamheter över henne och det är ju verkligen skönt.

Min lilla tuss! ❤❤❤

 

  

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.