massor av kottar

Alla dessa pinnar och alla dessa kottar…



Hur skall jag kunna hålla Zoe borta från alla dessa pinnar och alla dessa kottar? I två veckor dessutom!

 

Ja, det blir ett projekt i sig. Jag undrar hur många gånger jag har tjatat och skrikit NEJ! till Zoe idag när hon plockat upp pinnar eller kottar?

   På vår tomt har vi träd, många träd, och vi har måånga tallar och jättemåååååånga kottar. Vi pratar inte hundratals, vi pratar tusentals, tyvärr.
Zoe är ju en kott-hund. Att bära omkring, hämta och lämna, leta och tugga på kottar, det är en av hennes favoritsysselsättningar. Vilket också syns på golvet hemma. Det ligger alltid kott-rester överallt, eller pinn-rester för den delen också för pinnar är också en av hennes favoritsysselsättningar.

   Nu har jag fullt sjå med att kolla henne hela, hela tiden. Så fort jag inte tittar så kommer hon med en kotte eller plockar upp nån pinne.
Framför mig ser jag då en inre bild av hur hon frenetiskt tuggar på en kotte vilken sliter upp hennes stygn i munnen, som gör att vi får åka iväg till vetten igen och sy ihop hela kalaset. Äh, bara en av mina katastroftankar… inget att bry sig om ha ha. 
Skulle i och för sig inte vara omöjligt med tanke på att Zoe är en olyckskorp och råkar ut för allt möjligt konstigt hela tiden, som sin matte ha ha. Välta chefens skrivbordlåsa in Zoe i bilen eller kanske kasta godis i örat på henne det är sånt som inte är något ovanligt i min värld. Men man får sig ju ett gott skratt ibland.

Mixat vom och vatten, urk

Mixat vom och vatten, urk

   Idag har hon faktiskt börjat bli sig själv lite mer igen!
Hon har verkligen varit påverkad av narkosen, och skendräktigheten. Det är inte förrän idag som hon ätit ordentligt, och hon som normalt är ett matvrak. Jag åkte faktiskt iväg till djuraffären och köpte finmat till henne. Sån där burkmat som både ser ut och luktar som kattmat. Hem och mixade det med vatten till en sörja och då minsann, då käkade hon.
Hon skall käka flytande mat i två dar, mjukmat i sju dar och sen ska det väl vara okej med vanlig mat.

Zoes munkorg

Zoes munkorg

 Tidigare idag var vi iväg till skogen för en prommis. Smart som jag är tänkte jag att jag skulle sätta på henne munkorgen för att hon inte skulle bita på pinnar, men det fick jag överge inom bara några minuter.
Hon blev ju tokig och började stryka sig hårt mot mina ben och mot gräset. Det blir ju inte speciellt bra när hon skrapar och trycker mot hennes kind där stygnen sitter, så det var bara att ta av den. Ja, värt ett försök i varje fall.

Zoe i ormbunkarna

Zoe i ormbunkarna

Zoe i ormbunkarna

Zoe i ormbunkarna

Hon var verkligen jätteduktig i skogen i dag men märks att hon inte har riktigt full ork än. Ganska lugnt och skönt faktiskt.

 

   Jag är jättenöjd och måste berömma Mälarhöjdens veterinärpraktik, där Zoe gjorde sin operation. Ddom är verkligen superbra tycker jag! Trevlig, omtänksam, kunnig personal och lugn och trevlig miljö. Dom ringde t o m idag för att kolla om allt gått bra med Zoe.
Det är kundvård! Stort plus!

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.