Uppletande på klubben och sen lite spår efter det



I går hade vi en bra och rolig hunddag!

Zoe uppe på en sten

Även fast det har blivit oktober, och jag har lätt panik inför mörker, kyla och skitväder, så hade vi en bra dag i går för det var nämligen uppehåll med många solglimtar. 

Vi började dagen på Södertälje bk och Zoe och jag var på plats kl 8.45. Herrejösses va tidigt! Och på en söndagmorron! Det kommer från det morgontröttaste som finns ha ha. Jag är i princip medvetslös av trötthet på mornarna. Mina armar och ben har nog inte tillräckligt med blod i sig för dom orkar knappt röra sig och ögonen får jag jobba hårt för att få upp vilket gör att jag snubblar runt och går in i dörrposter på mornarna. Men vi skulle iväg och göra nåt kul och då är det något lättare i alla fall.

Vi och några till och vi gav oss iväg till skogen där vi skulle träna lite uppletande.
Väl där så vallade vi av en ruta, vilket betyder att man går fram och tillbaka lite hur som helst över den yta där hunden skall få söka. Om man inte gör så så blir det att hunden spårar i marken efter grejerna i stället för att söka.

Färdigtränat för dagen

Zoe och jag var först ur och Zoe var jätteduktig! Som vanligt. Hon tycker det är så kul och sen hittar hon grejerna snabbt också. Och så blir hon jättetrött och det är jättebra också. 🙂

Efter att vi var klara och alla hade sökt med sina hundar så kom vi till kanske det viktigaste, nämligen fikat. Det är jag och Tobbe ha ha. Det ska fikas så mycket som möjligt.
Och hur gott är det inte med fika när man varit ute i skogen en stund. Vi lyckades också att tima fikat med en tävling på klubben så det hade bakats äppelkaka i Caféet och det var smarrigt kan jag säga. Mums!

Zoe posar på en trädstam

På väg hem så kom jag på att jag nog skulle lägga ett spår som jag skulle låta ligga i några timmar. 
Jag hade tidigare pratat med en av tjejerna om att Zoe inte är så noga i spåren och hon kom med förslaget att jag kunde försöka variera mera. T ex att göra spåren roligare med typ att låta det gå över en sten eller uppepå ett nedfallet träd eller varför inte runt ett träd.
Jag har kanske blivit för tråkig på senaste tiden? Jag kanske inte gör tillräckligt svåra spår? Ja, det skadar inte att variera och Zoe verkade i alla fall nöjd med det ”nya” spåret och så hittade hon som vanligt alla spårpinnar. Duktig flicka!!!

Kul dag med kul aktiviteter i fint väder! Vad mer kan man begära?

 

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.