Nosework hemma på gården när allt annat inte funkar!



Ja man får ju göra det lilla man kan göra nu när Zoe inte får kampa eller äta godis pga tanden!

Zoe letar möbeltassar med hydrolat på tomten

Zoe älskar att leta/spåra och jobba med näsan, och hon är väldigt duktig också. I mina ögon väääldigt duktig! Så nu när Zoe dragit ut sin andra tand och det bara äter mjukmat som gäller så är det svårt att motivera henne (och mig själv i min formsvacka ha ha) att träna lydnad i någon form utan belöning, varken godis eller kampa. Det blir ju lite väl slabbigt att belöna med mjukmat varje gång hon gjort något bra, urk, så då blir det Nosework i stället. 

Jag gör som så att jag tar fyra möbeltassar, droppar lite hydrolat av olika lukter som lavendel, lagerblad och eucalyptus på dom, och går sen och gömmer dom i trädgården på de mest luriga ställen jag kan hitta på. Fågel, fisk eller mitt emellan? Men mina ställen är ofta inte speciellt luriga för Zoe utan hon hittar dom ganska snabbt, oftast i alla fall. Känner dock att jag inte har så många ställen kvar att gömma på, även fast tomten är ca 2 000 kvm inhägnad skogstomt, så jag får försöka vara kreativ.
Gällande belöing så funkar det bra att be belöna henne med mjukmat (i en burk) när hon hittat grejerna. Inget slabb! : )

Möbeltassar med hydrolat

Zoe älskar verkligen det här! Hon jobbar stenhårt! Jag måste dock försöka vänja henne av med att bita på det som är gömt, oavsett om det är grejer eller möbeltassar, för hon vill gärna ta fram/dra ner grejen när hon hittat den.
Tänk vad jobbigt det skulle vara om hon skulle vara narkotikahund, och bet sönder påsarna med knark när hon hittat dom. Drogad hund och knark överallt ha ha. Inte så bra…

Skitväder

Nu blir det prommis i skogen (så fort det slutat regna) sen skall vi iväg och fira att barnbarnet Saga som fyller två år, så får vi se om det kanske blir någon Nosework lite senare.
spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.