Kennel- och träningsläger hela helgen!



Nu har vi varit på läger på Byggets Kennel,
där Zoe är född, i Vingåker!

Träningspass

Det är jätteroligt att träffa alla och få se Zoes kullsyskon igen. Riktigt snygga och duktiga schäfrar allihop. Ska inte påstå att Zoe är så jättelik några av syskonen men man kan ibland se drag som går igen.

Galet varmt var det och själv såg jag (och de andra också fick jag se dan efter ha ha) ut som en tvättbjörn när jag kom hem på fredag kväll. Helt vit runt ögonen och rödbrun på resten av fejset. Gubben min fick sig ett gott skratt!.
Det vart ju lite svalt i luften, hade faktiskt både fleecetröja och träningsväst hela dan, och det blåste lite men solen hade ändå tagit rejält. Jag hade glömt både solskyddskräm och keps hemma så då ser man ut som den idiot man är. Klantigt… Det hjälpte uppenbarligen inte att jag försökte tänka på att vända ryggen mot solen hela dan ha ha.

Utan solkräm och keps ser man ut så här

Vår tränare på lägret var en herre från Skåne, Mats Eriksson, som har massor av fina meriter inom bruks, skydd m m.

Det var en riktigt trevlig karl men han pratade lite obegripligt ibland ha ha. Jag har ju så sjukt svårt att förstå riktigt bred skånska.
Som tränare var han väldigt pedagogisk, kunnig, intresserad, kompetent och rolig och jag är jättenöjd med våra träningspass. Det som var extra kul var att jag fick lära mig nya varianter, från dom jag kört med hittills, på hur man tränar olika moment. Nya idéer och nya tips är ju superbra!
Jag tyckte att Zoe och jag tog ett kliv framåt, i framför allt fritt följ, på bara två dagar, med egentligen inte så mycket egen träningstid. Vi var ju 8 st ekipage (tror jag) så alla kan ju inte få så lång tid själva med tränaren även om vi delade upp oss i två grupper varav den ena spårade när den andra körde lydnad. Men även om man inte kör så länge själv så får man mycket värdefull information när man tittar och lyssnar på när de andra blir coachade.

Zoe på platsliggningen på lägret

Måste berömma kennelmamman Susanne också som är så duktig och omtänksam. Det är hon som ordnar allting med lägret och lagar all god mat och det goda fikabrödet som vi glatt glufsar i oss och så styr hon upp allting. Hon är kanon helt enkelt!

Skugga för bilar och hundar på lägret

Det har varit en jättebra helg!
Även om jag bara var där två av fyra dagar så har det varit supertrevligt, nyttigt och kul.
Hoppas det blir fler träffar framöver!

 

» Mer info om själva träningen kommer i ett senare inlägg och då ska jag också berätta vad jag var allra mest nöjd med på lägret.

 

 

 

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.