Dax igen! Rallylydnad fortsättningskurs är inbokad i juni!



När en kurs är slut så måste man ju hitta på något nytt så nu blir det rallylydnad igen!

 

Har bokat in oss på en fortsättningskurs i rallylydnad som startar på torsdag.
Även denna är på Södertälje brukshundsklubb och med samma kursledare som på den förra rallylydnadskursen vi var på.

Eftersom Zoe verkade tycka att det var roligt när vi gick på nybörjarkursen så hon tycker nog det här blir kul också, och det är faktiskt riktigt roligt! Det är lite avslappnat och mer lättsamt än lydnaden. Man får prata med hunden, hundarna behöver inte gå fot helt rätt, inte sitta helt rakt och såna grejer. Fast vi kommer att göra allt lika noga som på lydnaden ändå för annars kanske korrektheten på lydnaden blir lidande.

Det enda som är ett litet problem, det är skyltarna, och skyltarna är ju det vitala i rallylydnaden eftersom det är dom som talar om vad man ska göra. Dom bör man ju definitivt ha lite koll på annars är man rökt, och diskad på tävling, om man gör fel. Hårda bud!
På en del är det så många olika tecken så jag blir helt förvirrad i min teflonhjärna, och glömmer vad jag ska göra, men det är ju det jag ska öva på nu på den nya kursen förstås. Det är väl bara att nöta och nöta som med allt annat. Men det är ju en sak att kunna något när man tränar på en kurs mot när man står på startlinjen i en tävling.

Jag har ju som mål att vi skall tävla i rallylydnaden. Vet inte riktigt när men kanske framåt hösten. Det beror ju också lite på hur långt vi kommit i lydnaden också och om vi fått uppflyttning till klass 2. Har vi inte det så fortsätter vi att jobba för att kunna flytta upp för det är det viktigaste.

Kul, kul!

 

 

 

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.