Zoe markerar annat än apporten i spåret



Hon är rolig min lilla hund!

När vi är ute och spårar i skogen så sätter jag ibland upp orangea markeringar på träden bara för att hålla lite koll på att hon är rätt i spåret. Jag brukar sätta dom ganska högt upp för att hon inte ska kolla på dom och följa synen i stället för nosen och luktsinnet. Oftast sätter jag inte upp några alls men när jag känner mig lite osäker på terrängen då kan nån enstaka markering vara bra.

Dom sätts inte upp ovanför där apporterna ligger, som är dom hon ska markera, utan lite mer där spåret ändrar riktning.

Nu är ju Zoe ganska uppmärksam på allt, på gott och ont, så när vi tuffar på där i spåret så ser hon markeringen på håll och när hon är rätt under den så lägger hon sig ner och markerar vimpeln.

Ja, vad ska man säga om det? Hon är ju väldigt duktig och markerar något som hon hittat men det var ju inte det som var hennes uppdrag så därför får hon inget beröm, heller ingen belöning.

Zoe deppar inte för det här utan forsar vidare i spåret för att hitta mer saker att markera. Och markerar, det gör hon så bra. Alla pinnar får vi med oss hem och skulle hon missa någon så är det för att hon är för upphetsad och inte jobbar noggrannt. I början brukar jag försöka hålla igen lite så att hon arbetar mer med nosen och inte bara rusar på.

Hon är så duktig min flicka! Hon älskar verkligen att jobba!

Hon är där framme någonstans. Hon har ju kamouflagefärg så det är inte lätt att se henne ha ha.

Spårar med Zoe

Min duktiga flicka!
spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.