Bättre och bättre i inomhushallen med Zoe



Nu känns det som Zoe är väldigt duktig inom vissa områden!

 

Vi har varit i hundhallen två gånger denna vecka och båda gångerna har det gått jättebra, verkligen jättebra!

Jag är sjuukt nöjd och det borde jag vara för det är såå stor skillnad. Först och främst från tokerierna från förr men även den sista tiden tycker jag hon känns stabilare och lite lugnare och det märks inte minst i hundhallen där alla är extremt nära varandra.

Sex hundar i måndags och fem idag på öppna träningen. Några utfall i måndags och flera utanför idag men bara ett inne i hallen.

Idag var vi väldigt nära de andra där inne många gånger utan stök. När vi sen skulle gå hem så var vi säkert bara nån meter ifrån en annan hund i entrén och inget röj där heller men så fort vi kommer utanför så far fan i henne. Tror hon känner sig ganska trygg inne i hallen men inte utanför.

öppen träning med Zoe längst bort

Idag så lekte/tränade vi hemma i en halvtimme innan vi åkte iväg och hon blev riktigt trött. Det märktes när vi var där för hon var inte lika skärpt som vanligt. Det var nog lite för mycket lek innan men nu vet jag det till nästa gång. Jag provar mig fram vad som är bäst.

Jag hade listat några grejer vi skulle göra idag, lite fritt följ, lite apportering, lite backa, lite stadga, platsliggning/sittning och det gick både bra och mindre bra men totalt sett var det väl godkänt.

Det som drar ner betyget när vi är iväg är att hon skäller som fasiken i bilen när hon ser andra hundar samt alla utfall utanför hundhallen. Idag var det mycket röj utanför innan vi väl kom in. I dom lägena spelar det ingen som helst roll om hon är trött i kroppen för upphetsningen sitter bara i huvudet på henne. Men det kanske blir bättre det med.

Vi jobbar på…

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.