Zoe tränar hopp över hinder

Vad tog vi med oss från lydnadskursen igår?



Ja, vilka lärdomar tog vi egentligen med oss igår?

-Dåliga ingångar

Jo, en var om att om hunden fuskar vid ingångar t ex vid en inkallning så kan man, istället för att stå kvar på samma position, flytta sig lite till höger, till vänster, framåt/bakåt /lite hur som helst, bara för att få hunden att följa efter in till sidan och vara mer uppmärksam och noggrann.

Zoe har alltid bra fart till ingångarna men sätter sig lite snett ibland och lite väl långt ifrån mig ganska ofta. Jag ska testa att flytta runt mig själv lite och se hur det blir då.

-För snabb i svängarna

En sak till jag ska tänka på är att inte vända för fort i vändningarna på stället i det fria följet (fotgåendet). Zoe hänger inte riktigt med och driftar då iväg lite mer än nödvändigt i vändningen.

Zoe vilar efter träning i hundhallen

-Ställande vid inkallning

Vi pratade lite allmänt om hur man skulle kunna lära en hund att stanna snabbt i t ex en inkallning med ställande och en frivillig behövdes för att testa tekniken.
Vi hade suttit en stund och lyssnat och Zoe tycket det var lite långtråkigt så det var ett bra tillfälle för oss att göra något kul.
– Japp, vi ställer upp! Säger jag.

Tekniken var att jag skulle kasta en boll över huvudet på Zoe när hon kom springande mot mig för att få henne att stanna upp och vända om efter bollen. Detta skulle göras två gånger och därefter skulle man kasta tomt med samma hand som innan och ha bollen i den andra så när hon tror att jag kastar med den tomma handen så stannar hon till och då kommer belöningen från andra handen. Och, funkade det? Jo det hade det nog gjort om jag inte kastat in bollen i väggen istället för bakom henne ha ha. Otroligt klantig med bollar som vanligt. Helt kass… Ja, vi fick oss ett gott skratt i alla fall och Zoe stannade faktiskt till i en sekund innan hon kastade sig iväg efter bollen som studsade runt lite hur som helst där i hallen.

Jag tänkte att jag skulle prova det när vi tränade idag men så fattade jag inte riktigt hela grejen (teflonhjärnan…) så vi la ner det. Jag måste fråga lite mer om det nästa gång.

-Ja, vad var det mer?

Vi fick lite beröm också. För ”läxan” vi gjort sen förra gången, vilket var fotgåendet och sättandet vid sidan.
Micke tyckte det var lite slarvigt förra gången. Ibland lite hit och ibland lite dit. Så det har vi övat på och det var mycket bättre sa han. Roligt att höra! Alltid kul med beröm för sina ansträngningar!

Jo, just det. Förra gången påpekade Micke också att mina byllsiga och utstående kläder blir ett litet problem och att jag som han uttryckte sig ”hade något större bröstkorg än han” ha ha. Fint sagt, eller hur? Och ja, jag har nog tänkt på det nån gång men som vanligt glömt det. Men det är klart att om Zoe vill ha ögonkontakt, och tuttar och kläder skymmer, så går hon naturligtvis längre fram. Har tänkt mer på det nu och knäppt västen, har lite tunnare tröjor och flyttat storgodisarna till högerfickan men tuttarna, ja dom är det ju inte så mycket att göra åt… ?

Mera skryt, eller fakta, eller?

Alltså jag vet att jag skryter om min lilla tös hela tiden, ja inte hela tiden men ofta, men igår var hon faktiskt sjuuukt duktig! Hon var med in i hallen (bara 300 kvm stor) från start och vi var där inne med fem andra ekipage i två timmar och tränade mer eller mindre samtidigt.
Naturligtvis med lagom avstånd men hon tolererar mycket mindre avstånd nu, eller igår i varje fall, än vad hon brukar göra. Det var bara två utfall igår, på två timmar. Det du, det är bra! Jag tror också hon nu är så van att vara i den hallen att hon accepterar mer nu än i början.

Jag är i varje fall EXTREMT nöjd med hennes uppförande!!!

 

Men herre jösses vad trött jag blev igår! Mitt huvud var helt tomt. Har nu nästan lite svårt att komma ihåg vad vi gjorde och sa igår he he. Och vad skulle vi öva på till nästa gång? Hm… låt mig tänka… vet faktiskt inte…

zoe trött i hallen

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.