En första plats och en riktigt bra lydnadstävling på Södertälje BK!

 



Jag är jättenöjd med vår prestation på Södertälje BK idag och vi vann faktiskt, igen!

Vi fick ihop det bra i det mesta och för första gången nollade vi inte något moment. Tyvärr kom vi inte upp i de 256 poäng som behövs för uppflyttning. Det är ju ingen brådska egentligen för jag siktar inte på det förrän nästa år men det vore skönt att få göra en sån runda innan semestern. Det fattades bara ynka 7 poäng. Dommaren Micke var lite snål i vissa moment kan jag tycka ha ha.

Den här gången var nog uppladdningen så bra den kan vara för oss och framför allt för Zoe.

Zoe redo för start i lydnadstävlingen

Innan vi åkte iväg till tävlingen gick vi en runda på ca 2 km i ”våran” skog. Sen väl på plats i Södertälje så gick vi en liten sväng i skogen där också. Hon fick gå lite fritt i långlinan och gå runt lite i sin egen takt.
Det var så bra att klass 1 gick på eftermiddagen och då hade de flesta i de andra klasserna redan åkt hem så det var inte speciellt mycket folk eller hundar kvar. Kanon!

När Zoe och jag kom fram till klubben så gick jag direkt och anmälde oss. Jag tog sen ut henne ur bilen och satte inte in henne något mer igen innan tävlingen. Då slapp hon sitta och ladda.

Zoe och Jaana softar på lydnadstävlingen i Södertälje

 

 

 

Vi strosade runt lite, satt i skuggan och kollade på allt som hände runt omkring, tränade några fotgåenden, åt lite godis, lekte lite med ”buset” och vi bara var.
Det var ju superskönt väder också. Lite för varmt för Zoe men å andra sidan så orkar hon inte röja lika mycket när det är varmt så det är ju bra på det sättet. Sen hade vi förmånen att vår träningskompis Jaana var på plats och att hon kunde hålla Zoe medans vi förare hade samling och banvandring.
Zoe var faktiskt jättelugn och röjde inte ens när jag lämnade henne. Hon känner sig uppenbarligen trygg med Jaana vilket är perfekt ju!

 

Nötlunga, mums

 

 

 

 

Eftersom vi har varit på kurser där så känner ju Zoe till omgivningarna och det bidrog nog också till att hon inte var så uppspelt. Nu ska jag ju inte säga att allt var perfekt för det var det ju inte. Zoe gjorde som vanligt några utfall lite här, och där, och det gick åt en ansenlig mängd mutgodis, men utfallen var inte så många så det var ju okej.

 

Så efter samlingen var det dags för skarpt läge och vi var sist ut av de fyra ekipagen, av åtta anmälda, som kom till start. Det verkar vara så jämt faktiskt, att flera ekipage stryker sig.

Zoe röjde inte runt som hon brukar (och gjorde häromdagen) och hon höll sig ganska nära mig hela tiden. Verkligen jättebra jobbat!
Vi kan säga att våra moment var lite upp och ner, som vanligt, men helheten är jag väldigt nöjd med så det bådar gott för framtiden.

Vid prisutdelningen skulle jag försöka ta upp henne på pallen bredvid de andra hundarna, och, ja det blev ju förstås röj, trots mutgodis, men men, det är ju sån hon är. Lite för svårt för henne med hundar så nära.

Men jag är jättenöjd med min lilla flicka! Bästa, bästa jycken!

 

Detaljer om själva tävlingen och momenten kommer i ett senare inlägg.

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.