Analys av våra moment från lydnadstävlingen i Södertälje 170606



Det gick ju jättebra på lydnadstävlingen
Södertälje BK på nationaldagen! Ja, vi vann ju faktiskt!

 

Lydnadspriser och kommentarer från Södertälje BK 170606

 

Det gick nästan lika bra som jag hade hoppats. Ja, förutom att det fattades ynka 7 poäng för uppflyttning i nästa klass men det gjorde inte så mycket för jag var så nöjd med Zoe och med oss som helhet. Lite missnöjd med poängen på vissa moment men det var en av de ”petigaste” domarna som dömde så det är väl bara köpa läget.

Vi fick ihop helheten på ett bra sätt och Zoe hade finare kontakt med mig än vanligt. Vi behövde inte heller få nerdrag för pip och gnäll för hon gnällde knappt alls. Jätteduktig!

Eftersom vi hade fått en bra uppladdning så var hon inte så upphetsad som hon brukar när vi tävlar. Det blev färre utfall och mindre stress, även för mig.

 

Vi gick in på planen ganska lugnt och samlat för att starta med fritt (jävla) följ. Det blev bättre än vanligt men inte bra och vi fick bara 5 poäng där.
– Sen var det ställande under gång som gick okej tycker jag men bara 7 poäng
– Inkallningen tyckte jag själv gick väldigt bra men fick trots det bara 8 poäng. Tidigare har vi fått 10:or på den och jag fattar inte varför och hann tyvärr inte fråga domaren heller
– Läggande under gång 8 p
– Rutan, bara en 5:a är ju inte så konstig med tanke på att hon först sprang till rutan, vände, sprang tillbaka mot mig och sprang till rutan igen på mitt andra kommando, och gjorde sen rätt
– Apporteringen 7,5 p är också förståeligt med tanke på att hon tuggade som en tok och satt snett
– Fjärrdirigering 7 p är jag inte helt nöjd med heller. Tyckte hon gjorde bra, inga direkta fel alls, men men…
– Hopp över hinder 9 p är ju bra men lite snett sättande tydligen
– Runda konen 10 p är ju perfekt som vanligt
– Helhet 10 p är jag skitnöjd med. Domaren har ju haft oss på kurs så han vet hur Zoe kan vara/är i upphetsning och stress och att hon hittar på lite eget så han tyckte nog att vi fick ihop det riktigt bra den här dagen.

Protokoll med kommentarer från lydnadstävlingen i Södertälje 170606

Protokoll med kommentarer från lydnadstävlingen i Södertälje 170606

 

Ja som sagt så är jag inte nöjd med poängen, förutom med 10:an på helheten som jag är jättenöjd med, men jag är väldigt stolt över vårt jobb och vår prestation. Det bådar gott inför framtiden tycker jag. Vi nollade ju faktiskt ingenting denna gång och det är ett stort fall framåt.

Mot nya mål!

 

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.