Dags att kontakta veterinären igen, suck…



Ja, jag tror tyvärr att jag får kontakta veterinären igen.

 

Och anledningen är att jag tycker hon markerar på vänster fram, igen.

Hon har ju haltat/markerat förut och hon har varit hos veterinären både här på Animalen i Södertälje och även på Anicura i Bagarmossen för att försöka reda ut varför.
Hon har blivit röntgad med både vanlig skelettröntgen och en datortomografi (eller vad det heter) men det visade ingenting konstigt som skulle kunna vara orsaken till problemet.
Däremot gnällde Zoe till när veterinären på Bagarmossen gjorde böjprov på vänster fram men vetten kunde inte förklara varför hon hade ont där.

Det är lite konstigt med hur hon markerar för ibland märker jag absolut ingenting, ibland märks det bara i snäva vänstervarv, ibland (mer sällan) kan det märkas även när hon springer rakt fram men jag kan inte hitta någon gemensam nämnare för vad det är som utlöser det.
Markeringen i vänstervarv har ju varit till och från ett tag. Det ser ut som när hon var liten och sprang med en boll med för långt snöre som hon skulle undvika att trampa och snava på, och att hon därför sprang lite orent.
Jag funderar ibland också på varför hon nästan jämt väljer att springa i vänstervarv när hon leker, om det har att göra med att det gör ont när hon springer i höger varv, eller om det bara är en vana?

Hur ska jag tänka med träningen nu då? Ska jag köra på som vanligt? Eller ska jag försöka få henne inte springa omkring som en tok, vilket egentligen är helt omöjligt så det kommer ändå aldrig att vara ett alternativ. Vila? Nä, då kommer hon bara bli vildare och svårare att kontrollera plus att hon kliar sig mycket mer när hon inte aktiveras.

Är det artros, som hon har lite av i båda armbågarna, så borde hon markera mest när hon vilat och är kall och skall igång, t ex när hon legat och vilat och skall resa sig och gå/springa iväg men så är det ju inte. Jag har nog inte sett henne markera vid ett sånt tillfälle alls. Sen har hon ju lika mycket/lite pålagringar på båda armbågarna så vad skulle det vara då som göra att hon bara markerar på vänster sida?

Men jag blir bara så ledsen och orolig att det skall vara något allvarligt, något som kommer att påverka henne livet ut, och som kanske t o m kommer förkorta hennes liv. Allt med min lilla flicka är ju olycksaligt så jag är ju ganska luttrad gällande hennes hälsa men om hon har ont redan när hon är 3 år så… ja, det känns inte bra.

Jag kan ibland tänka att det kanske inte sitter i armbågarna, som ändå röntgats flera gånger, senast nu i mars i år, som man först tror. Kanske sitter det i bogen eller någon annan stans runtomkring armbågarna.
Ja inte vet jag men något är det som jag måste kolla upp i alla fall. Skall ringa till Bagarmossen i morron och höra hur vi skall gå vidare.

Trist, trist för min lilla tös…

 

 

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.