Har tänkt att strukturera upp hundträningen 2019

Den tanken har ju funnits väldigt länge men jag har inte kommit till skott riktigt. Förra året förde jag någon typ av dagbok med varierande resultat och varierande antal ifyllda dagar.
Jag kan ju lätt konstatera att det är just det som är kruxet, att fullfölja det jag startat.
Det känns ju ofta bra och väldigt motiverande att börja. Jag ser framför mig hur allt är genomtänkt, planerat och dokumenterat men sen… sen kommer vardagen och jag ”glömmer”, orkar inte, har inte tid och har tusen andra svepskäl att inte fylla i för morgondagen, nästa vecka, nästa månad osv.
Hur svårt kan det vara?
Disciplin, disciplin och åter disciplin!

Många av dom som lyckas väldigt bra i sin hundträning för ju någon form av dagbok/journal. Allt för att se om de satta målen är uppfyllda inom den satta tiden och man ser också hur man utvecklas (eller inte utvecklas) och tanken är verkligen superbra och effektiv.
För min egen del har jag, när jag nu börjat föra journal, insett hur lite jag tränar, mot vad jag tror att jag gör. Bara en sån sak. Uppvaknande!

Planering, planering!

Såå, dags att ta tag i planeringen, ordentligt!
Därför har jag nu införskaffat mig pärmar, skrivit ut en rad olika mallar för moment- års- månads- och veckoplanering. Utöver det är har jag flera olika målbildsmallar och andra kul utvärderingsgrejer.
För att skoja till allt lite så har jag färgpennor att skriva med och så ritar lite här o där och sen kan man använda klistermärken också, allt för att göra det lite roligare att titta på. För i ärlighetens namn så är det kanske inte lika roligt som det är nyttigt att föra journal men att verkligen tänka igenom sin träning och sätta ord på allt gör att det blir mycket tydligare och effektivare.

Dags att börja fylla i!

Så, jag säger till mig själv, lycka till med ditt planerande!
Du behöver det med tanke på hur många, eller få kanske jag ska säga, projekt du slutför.
Dags att motbevisa mig själv denna gång kanske?

Tävlingspärmar samt en veterinär/försäkrings/allmän pärm om hundarna
spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.