Nytt år – nya utmaningar!

Ja, det är precis så jag tänker. Nytt år – nya utmaningar som skall ta oss framåt i träning och tävling och i välbefinnande.

De senaste åren har ofta bestått av problem och stress men även många guldstunder med min älskade, älskade vildhjärna Zoe.
Jag borde oftare se på hur långt jag/vi kommit i stället för att tänka så mycket på det vi inte kan göra.
Zoe och jag har ju utvecklats enormt från att inte ens kunna gå i närheten av en hund eller hundklubb till att faktiskt ha tävlat många gånger. Visst, det har varit kaos de flesta gångerna men vi har gått bra på planen och placerat oss många gånger och även vunnit några tävlingar också.

Så nu när jag kan låta Zoe bara vara och satsa på Cara i tävlingar, även om Zoe och jag kommer att tävla lite också, så känner jag ett stort lugn.
Cara är såå annorlunda mot Zoe. Dom är totalt olika förutom att båda älskar att busa, springa och röja men mentalt är dom på helt olika nivåer.
Jag fullkomligt älskar Zoes driv och vilja att jobba hela tiden men hon är lite oberäknelig i träning pga stress och upphetsning. Cara är mycket mer stabil i allt och flippar inte ut emellanåt. Hon är så glad och positiv men lite för glad i folk och hundar men det kommer nog att ge sig med tiden.

Så jag tänker att 2019 kommer att bli ett fint år för oss alla tre, både hemma, borta och på tävlingsbanan.

Cara

Älgklöv, spännande

Cara och jag kommer att börja det nya tävlingsåret med en tävling den 6 januari i startklass i Nykvarns hundhall.
Vi kommer att i först handsatsa på lydnaden och när vi fått uppflyttspoäng så skall jag börja lära in lydnadsklass 1.
Om vi inte får till det för att starta klass 1 så fortsätter vi i startklass och satsar på 3 st uppflyttspoäng och att få lydnadsdiplom i startklassen.

Tävling Flen nov 2018

Sen kommer vi också att satsa på viltspår. Cara är jätteduktig på att spåra, både vilt- och personspår! Även någon Nosework- och Rallylydnadtävling kommer det att bli.
I bruks/spår som är den andra disciplinen vi skall satsa mer på kommer vi inte tävla i förrän nästa år för hon måste först göra MH, en typ av mentalbeskrivning, som inte kommer att göras förrän tidigast i sommar och hon skall också röntga höfter och armbågar så hon är helt okej kroppsligt för allt tävlande.

Zoe

Zoe och jag kommer troligtvis att framåt våren tävla i bruks i lägre spår. Vi kommer att tävla väldigt sparsamt i år men jag siktar ju på att Zoe skall bli viltspårschampion också så det är nog dom två olika grenarna vi skall satsa på.
Jag skulle väldigt gärna starta i lydnaden klass 1 för Zoe är såå duktig men hon är så stressad och upphetsad på tävlingarna vilket jag inte tycker känns bra för hennes del, så vi får se.
Nu är hon ju kastrerad och kanske kan det påverka henne på ett positivt sätt men det vet jag ju inte än hur det kommer att bli. Vem vet, hon kanske tycker det är roligare att bara träna och busa och få tillbringa tid med sin älskade matte?

Fokus!
spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.