Zoe tävlingstränar Nosework

Nosework är en av Zoes paradgrenar!

Det är inte så många grejer vi kan göra där Zoe inte freakar ur och röjer satan men att träna Nosework lite då och då i Södertälje hundhall funkar alldeles utmärkt, även om hon är helt uppe i varv även då.
Det som är så bra när vi är där är att vi kan gå in bakvägen och slipper möta andra hundar nos mot nos och då blir det inte helt galet i varje fall.

Tror att man inte ska ligga kartongerna ha ha!

Zoe är ju väldigt duktig på nosarbete men de sista veckorna har hon inte varit lika vass som vanligt, varken i Nosework eller viltspår/personspår.
Det verkar som om hon har problem när hon skall dra in dofterna djupt. Hon fnyser och nyser som om det är något torrt som retar i nosen på henne. Undrar om det är någon typ av överkänslighet för pollen vilket det ju har blivit mycket av det senaste veckorna när det nu äntligen blivit varmt (varmare). Det har ju också varit ganska dammigt överallt.

Det verkar i alla fall som om det stör henne i hennes nosarbete och hon har varit ganska mycket sämre än vanligt men det blir väl bättre hoppas jag. Kanske när det regnar lite och blir lite fuktigare så inte all skit far omkring så mycket.

Snygg liggmarkering!

Men det blir nog säkert bättre snart.

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.