Zoe kör backträning

Zoe blev magsjuk lagom till första tillfället på fritt-följ-kursen



Trist men Zoe fick vara hemma på första tillfället på fritt-följ-kursen!

 

Zoe har varit magsjuk, alt fått en allergireaktion då hon är foderallergiker, i några dagar. Hon är nästan som vanligt, lite tröttare bara, så det är väl ingen fara men det blir ju inte mycket träna då. Vi har bara tagit några kortare promenader i skogen på ca 40 minuter och kört lite fokusövningar hemma. Tagit det lugnt bara.

Jag tyckte nog hon var väldigt stressad och orolig (värre än vanligt) i tisdags när vi var på klubben i Södertälje och det kan ju faktiskt haft att göra med att hon kände sig risig och hängig. Stackarn.

Men nu till fritt-följ-kursen!

Tanken är att jag och Zoe skall få en bättre följsamhet och fokus så våra moment blir bättre, förhoppningsvis. Jag tänker att om Zoe har bättre koll på mig så kanske hon behöver något mindre koll på omgivningen. Det är långt dit det förstår jag men vi kan ju sikta på det i alla fall och göra vårt/mitt bästa, så kanske nån gång…

Första tillfället igår gick vi igenom belöningar bl a placeringar, vilka belöningar har jag, vilka funkar bäst på min hund, omvänt lockande, tekniker m m. Intressant ämne som man normalt kanske inte tänker så mycket på men det är ju väldigt viktigt. För att få ut max av träningen så bör ju belöningarna vara bästa, bästa, eller hur? 

Instruktören Åsa verkar bra och kunnig, lite virrig, men vem är inte det ha ha.
Förutom att Åsa berättade om belöningar och principer så fick vi lite papper med info, hade lite diskussioner och så gjorde vi några övningar, ja inte jag för Zoe var ju inte med, men de andra som kan ha sina hundar tillsammans inne i samma rum.
Ja, jag kan ju lätt konstatera att Zoe skulle fått vänta i bilen ha ha. Fem jyckar i samma konferensrum är nog lite väl många jyckar på samma plats för Zoe. Fatta vilket röj det skulle bli om hon var där inne! Mattorna skulle fara all världens väg, stolarna skulle välta och alla papper och grejer där inne skulle hamna överallt. That´s my girl!  

Men nästa gång, om två veckor, skall vi vara på plats och suga in all information och öva mycket på det där fria-jävla-följet! Det ska gå!!!

 

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.