När jag trodde att det inte kunde bli sämre…



… så var det precis så det blev.

 

Känner mig lite tom hemkommen från Södertälje bk men det är ingen ide att gräma sig. Vi var helt enkelt bara ännu sämre än igår hur nu det är möjligt.
Vi fick inte ens tillräckligt med poäng för att komma upp i ett tredjepris på 192 poäng. Vi lyckades bara få ihop futtiga 161 poäng och det är sämre än vår första tävling i klass 1, den som var inomhus i januari i år. Helt sjukt ju!

Vädergudarna var tyvärr inte med oss idag och det regnade hela tiden, och det regnade mycket emellanåt.
Trodde faktiskt inte Zoe skulle bry sig men det kanske hon gjorde.
De andra ekipagen var inte heller så vassa idag så det var fler än vi som inte presterade på topp. Kanske regnet var en faktor?

regnigt på tävlingen

Igår fick vi inte en enda tia men vi fick 3 st idag men å andra sidan nollade vi FYRA moment idag. FYRA! Tror jag aldrig vi gjort förut. På de resterande momenten var det tyvärr dåliga poäng också.

Ingen idé att kommentera momenten utan ni kan kolla på protokollet hur tokigt det blev. En grej som jag dock är nöjd med är domarens kommentar att Zoe är charmig och har härlig energi! Jag är glad att det syns!
Zoe sprang omkring mindre idag i alla fall. Lämnade mig inte så mycket hela tiden och det var ju bra…

protokoll Södertälje 170806

Jag är däremot nöjd med uppladdningen som kändes jättebra! 

För att vara Zoe så tog vi oss faktiskt hyfsat lugnt ner till sidan av planen. 
Vår kompis Jaana var med och stöttade (behövdes idag) och hjälpte till med uppvärmningen. Det är guld värt! Jätteskönt när man har en hund som Zoe att ha någon med sig som kan hjälpa till att hålla henne, kommendera oss lite, bolla tankar med m m.
Zoe gick faktiskt jättefint fritt-jävla-följ innan vi gick in på planen. Hon var med mig och kändes ganska fokuserad men så fort vi kom in på planen började hon nosa runt och all fokus var som bortblåst. 

Vi måste träningstävla lite mer men man måste hitta några andra att tävlingstävla med till att börja med.
Jag behöver kunna korrigera henne, ordentligt med röst och fysisk beröring, typ ett pet i sidan, när hon nosar och tappar fokus och visa att vi inte håller på med sånt när vi tävlar, eller tränar heller för den delen. Känns som momentträningen i sig inte är det som vi behöver träna mest på utan det är allt runtomkring och fokuset framför allt.

 

Det är ju bara att ruska på huvudet och tänka framåt (även som det känns som jag vill ge upp just nu när det bara går bakåt hela tiden). Vi får träna ännu mer helt enkelt.

Uppvärmning innan tävling i Södertälje

Men jag har ändå den finaste hunden i världen och som jag älskar över allt annat!

 

spacer

2 comments on “När jag trodde att det inte kunde bli sämre…

  1. Susanne

    Ni är kanon super när det fungerar men mer träning i grupp försök åka till Flen något närmare o Kristina är superduktig även om jag inte är med o ännu bättre Katrineholms bk som har riktig bruksträning o lite mer hundar som vi till k-holm ca 15 från Flen Tisdagar från ca 16-17 har vi träning startar nu i augusti bli delmedlem om det känns bra kram vi hörs ps saknar du en grå tröja är den här

    1. Sandra

      Ja det är en möjlighet. Lite långt dock… Men vi kämpar på även fast det känns lite hopplöst just nu. Åh var det hos dig min gråa tröja var!? Som jag har letat och letat. Får ta den vid tillfälle. Vi kanske ses i Katrineholm när det är tävling 3 sept? Kram?

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.