Ja vad säger man… Gjort ännu en dålig tävling



Ja, vad ska man säga om dagens lydnadstävling mer än att den var dålig?

Protokoll och pris från Eskilstuna 170805

Protokoll och pris från Eskilstuna 170805

Det är såå svårt för Zoe att tagga ner och inte vara uppe i det blå hela tiden. Att vi var på ett okänt ställe idag var säkert en bidragande faktor till den så fullkomligt ofokuserade hunden.

Det är jättestort på Eskilstuna brukshundklubb med så stora planer att alla klasser kunde köra samtidigt. Detta gjorde att Zoe kunde titta och fokusera på allt som hände på de andra planerna och runtomkring henne i stället för på mig. Hon hade även full koll på husse som stod och filmade vilket var konstigt för hon brukar inte bry sig ett dugg om honom vanligtvis. Såå stirrig!

Vi hade ju haft privatträning och gjort bra träningar i veckan och känslan var bra och jag tyckte att jag gjort allt rätt med uppladdningen men det hjälpte inte idag utan det blev som vanligt, eller faktiskt t o m värre.
Vi hade varit ute på skogspromenad i en timme på morgonen, efter det lekte vi en stund och sen gjorde vi några småövningar hemma innan vi stack. Allt kändes bra men väl på plats gick Zoe in i zonen och kom aldrig ur förrän vi satte oss i bilen och åkte därifrån. Jag tycker nästan synd om henne som blir så stressad och upphetsad.
Tur att inte jag blir stressad på planen också för då hade det nog blivit riktigt problematiskt.

 

Det skulle vara 9 tävlande men till slut blev vi bara 2. Lite tråkigt när det inte är flera men vi fick ju en buckla med hos hem eftersom vi då kom tvåa ha ha. Inte för att vi med flera deltagare hade kommit på andra plats med de 223,5 poängen vi skrapade ihop idag men…,

Så momenten gick så här:
Fritt-jävla-följ gick skitdåligt, som vanligt
Vi nollade rutan för Zoe sprang fram och tillbaka och stannade inte i rutan
5:a på apporteringen där Zoe sprang omkring lite, satt inte fot och släppte sen apporten självmant
7,5 på plattssittningen eftersom Zoe brydde sig mer om hunden bredvid än om att sitta still
7,5 på helheten eftersom Zoe for omkring, precis hela tiden. Värre än vanligt faktiskt
Vi gjorde småfel i alla momenten och fick inte en enda tia idag vilket vi oftast brukar få några stycken av i alla fall

Mellan momenten var hon precis överallt.
Hon sprang bl a fram till tävlingsledaren ett antal gånger, sprang till lådan där apporten låg och skulle ta den, körde frivarv hela tiden, satte sig inte” fot” på mitt kommando ett antal gånger.
Problemet var att hon inte lyssnade på mig när jag kallade in henne heller utan jag fick tjata och tjata och påkalla uppmärksamhet hela tiden och jag fick knappt in henne ändå.

protokoll från Eskilstuna 170805

Nu är det ju så att vi roar omgivningen i alla fall för jag kan inte hålla mig från att le när hon är så där tokig, även fast jag blir besviken, och de som tittar drar också på munnen, även funktionärerna. Tokfia!

Ja, vad ska man göra? Man kan bara skratta åt det, glömma det och ta nya tag, och nya tag blir det i morron i Södertälje
Jag hoppas verkligen att det blir bättre då för annars kommer jag nog misströsta ordentligt. 

Min summering är att det var alldeles för svårt för henne idag!
Det var för mycket runtomkring som Zoe inte hade koll på samt att det var ett okänt ställe och upphetsningen och stressen var helt enkelt för stor för att vi skulle kunna kunna lyckas.

Prisutdelning Eskilstuna 170805

Håll era tummar för oss i morron!

 

 

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.