Hunden gör utfall jämt – Ååååhhh vad trött jag blir!



Jag blir gaaaalen på jycken!!!!

Min älskade, finaste Zoe är ju faktiskt en komplett galning ibland!

 

Så fort jag inte har ögon runtom hela huvudet och förutser och avstyr alla tänkbara svåra situationer som kan inträffa när Zoe ser en hund så blir det tokröj. Hon kastar sig fram mot hunden som hon fixerat sig på och det gäller att vara beredd, jämt.

 

Idag for vi iväg till vår hundklubb och tänkte träna lite i värmen, vilket uppenbarligen behövs med tanke på gårdagens varma tävling i Flen. 
Väl där så visade det sig att den ena planen var upptagen med någon typ av agilityträning/tävling, vilket inte stod i klubbkalendern, och jag visste att den andra planen är uppbokad för öppen träning i Rallylydnad. Ja, va kul! Näe inte direkt.
Men jag tänkte i varje fall göra något när jag ändå var där så vi gick till en gräsyta bredvid ena planen. Där kan jag dock inte släppa henne, det är inte inhägnat, så hon fick ha långlinan på sig hela tiden. Tänkte köra lite ”rutan” men det går ju inte med linan på.

Det förväntade ordinarie röjet började direkt vi kom till klubben när Zoe började skälla och härja när hon skulle ur bilen.
Vid just det tillfället höll jag på att packa ur grejerna ur bilen så då passade hon på och tog ett jätteskutt ut mot en hund som passerade ganska nära. Jag visste att en hund var någonstans bakom oss och var beredd på utfallet så det blev ju inget mer, förutom att jag blev fly förbannad.
Det blev till att hålla emot och försöka hålla henne kvar, hon är start den lilla tösen, står på bakbenen, kastar sig framåt och skäller som en galning, och det är inte kul, inte kul alls. Jag hatar att rycka och dra i henne men jag blir ju tvungen.

Ibland blir jag mer arg än annars och idag var en sån dag. Jag var så arg på henne att jag såg stjärnor och planeter.
Hon slutar ju inte hetsa i dom här lägena heller så hon far ju fram i kopplet som värsta draghunden när vi går iväg. Det är inte förrän vi tränat och kampat lite som hon lugnar ner sig. 

Men idag var det inte nån bra träningsdag, eller start på träningen heller för den delen, så det blev bara en kort stund.
Jag tappade verkligen sugen totalt. Totalt! Jag blev så trött, så trött, så trött…

Så det här är det vi brottas med jämt! Röj, utfall och skällande! 

Idag så hade jag inte fickorna fyllda med favoritgodiset heller så jag hade inte något att muta henne med och då blir resultatet så här, tyvärr.

Det är sååå tråkigt!!! Och jag blir så ledsen över att det blir så här hela tiden.

 

Några dagar senare förstod jag varför hon uppfört sig så här konstigt. Mitt lilla hjärta kan ju inte hjälpa att hon inte är i balans.

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.