Ibland vill jag bara ge upp! Hundskrälle!

Ja, ibland vill jag faktiskt bara ge upp!

Fy farao vad det är tråkigt ibland!

 

Jag blir såå matt när Zoe håller på och bråkar hela tiden. Energin bara rinner ur mig.

Varit på promenad

Är precis hemkommen från en promenad eller man kanske skall säga en strid i stället.
Det skulle bara vara en promenad som andra men Zoe var helt hispig, värre än vanligt.
Hon var som en radar och skannade av omgivningen hela tiden. Hon stressade och var upphetsad och var väldigt svår att få kontakt med.

Eftersom vi idag gick på en trafikerad landsväg så måste hon gå nära mig när det kommer bilar men emellanåt får hon gå lite friare, men idag var det en hopplös dag, en sån dag då jag fick stanna hela tiden för att hon inte höll sig kvar intill mig.
Jag fick ideligen korrigera, jag stannade till och hon fick komma tillbaka och gå nära igen men idag var hon dessutom så upphetsad att varje gång jag stannade och hon kom till min sida så gnällde hon också. Jaha, då är det bara att vänta ut gnällandet och att hon ska titta på mig och sen gå vidare. Idag blev det periodvis dock bara ett steg framåt för hon kastade sig fram i kopplet varje gång vi skulle gå igen och så fick vi börja om.

Blir tokig!

Jag blir gaaaalen på det här! Det är så sjukt jobbigt och tråkigt. En promenad som vanligtvis skulle ta 1 timme tar 1,5 timmar istället eftersom jag får stanna hela tiden och försöka få henne att ta det lugnt.

 

Problem på vägen

Tyvärr så är det ett stort problem på vägen också som inte gör henne lugnare direkt, och det problemet är grannen.
Vi bor längs med landsvägen och om vi går åt höger ut på vägen så måste vi efter ca 150 meter passera grannen, som har staketet precis längs med vägen, där deras hundar alltid kommer farande, tokskäller och är helt galna och det spelar tyvärr ingen roll om grannen står och ropar på dom eller om hon går ut och försöker ta in dom för dom struntar totalt i henne. Så man kan ju förstå att med en så reaktiv hund som Zoe är det supersvårt att passera där eftersom hon också blir tokgalen, gör utfall, skäller och kastar sig omkring.

Det är ju väldigt otrevligt och läskigt när hon håller på så där eftersom folk kör som galningar på den här vägen och den är inte jättebred heller så det finns inget utrymme för en hund att fara omkring där.
För att försöka kontrollera situationen lite bättre så brukar jag ha mutgodis med mig för att locka och distrahera henne att inte bry sig om hundarna och det funkar ibland och ibland inte, men idag var det tyvärr en dag då det definitivt inte funkade och dessutom var grannens hundar också tokigare än vanligt så det blev kaos och jättejobbigt att ta sig förbi. Hon är för stark för mig för att bara ta henne och gå förbi så jag måste, tyvärr, stanna och försöka återfå balansen emellanåt och allra helst när det kommer bilar eftersom det kan bli riktigt farligt annars.

Ge upp?

Ibland vill jag bara ge upp. Orkar inte med dom ständiga konflikterna.
Det är verkligen inte kul att gå ut med henne när det är så här, bara jobbigt och tråkigt.

Men vi tragglar på, som vanligt även om det känns som om jag vill ge upp ibland.

 

Zoe det sötaste som finns!

Zoe det sötaste som finns!

På riktigt matte… hur kan du va trött på mig?❤

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.