Doftprovet idag! Hur gick det då?



Jo, jättebra! Min bästa flicka är helt enkelt – bäst!

 

Zoes godkända doftprov

Jag var aldrig orolig att Zoe inte skulle klara doftprovet utan mest för att hon skulle röja som vanligt.
Idag var hon som vanligt röjig och gjorde ganska många utfall överallt men just under provet när hon skulle nosa på kartongerna så var hon ganska sansad. Jag fick förstås hålla emot men hon trashade inte några kartonger, plattade dock till kartongen med doften i, men det var inte så farligt ändå.
Dommaren var imponerad av hennes snabbhet och på det här momentet är hon verkligen jättesnabb.

Zoe klarat doftprovet

Lite märkligt var det att hon inte liggmarkerade doftkartongen direkt eftersom hon gick rakt fram till den först men sen bara puttade runt den lite för att därefter nosa runt bland dom andra kartongerna och sen gå tillbaka och markera den rätta, alltså samma som hon markerade (men inte liggmarkerade) i början.

Jag tror att hon var lite väl intresserad av att nosa runt där de andra hundarna gått före henne, vilket hon alltid brukar göra. Hon är nästan som en hanhund som går i spåren av en löptik ha ha. Kanske inte riktigt så illa men hon är extremt intresserad av andra hundars dofter och dom var ”nästan” lika intressanta som doftkartongen.

När man hör de andra förarna prata om deras hundar så inser jag att alla hundar är extremt olika. Zoe är ju väldigt intresserad av att träna, och nosa i det här fallet, vilket faktiskt inte alla hundar är.
Där jag under buller och bång släpper på Zoe på kartongerna så får många andra truga sina hundar lite/mycket, alternativt är dom uppe i det blå och kan inte koncentrera sig alls på uppgiften. Men dom flesta klarade det i alla fall.

 

Ja så nu får jag kolla upp när det är Noseworktävlingar i närheten. Vi har mycket på gång nu, Zoe och jag. 🙂

Nästa tävling vi ska iväg på är ju redan nu i helgen, den 16e i Katrineholm. Det är lydnadsklass 1 som gäller för oss nu och det blir jättespännande att se hur det kommer att gå. Mungipor upp, eller mungipor ner?

Zoe och jag väntar på vår tur!

Väntar och väntar….

Ibland måste man bjuda på sig själv och visa upp de mindre smickrande sidorna också ha ha!

Det blev en väldigt bra kväll det här! Min duktiga flicka! 🙂
spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.