Ännu en kompis! Det går bra nu!



Ja, faktiskt så har vi skaffat oss nya kompisar, igen!

 

Från att inte haft några alls så har vi nu två! ?

Det är såå roligt!
Som jag har längtat efter hundkompisar till Zoe och egna kompisar som delar mitt hundintresse.Tre år har det tagit men nu så har vi äntligen lyckats få vänner.?

Så vilka är våra nyaste vänner då? Jo det är Jaana, en supertrevlig och hundaktiv tjej och så är det söta Cockerflickan ”Nosa”. Dom är så gulliga båda två.

I början var jag lite orolig för att Zoe skulle vara oförsiktig, hon brukar ju röja ganska friskt, när hon skulle hälsa på Nosa men hon tar det faktiskt ganska lugnt, än så länge i varje fall. Dom har inte varit lösa än så jag vet inte hur hon skulle uppföra sig då men Zoe kanske tar det lugnare när det är en liten hund som dessutom bara är lite över året och som bara är toksnäll med noll attityd.

 

Vi var och lydnadstränade tillsammans tidigare idag i Södertälje hundhall. Vi har varit där och tränat tillsammans en gång förut, och det har funkat jättebra. Zoe kan faktiskt vara lös där inne nu och hon skäller inte på Nosa heller för nu känner dom varandra och är ”kompisar”.
Iofs så tappar Zoe självbehärskningen ibland och ska rusa fram till Nosa och busa men det hände nog bara två gånger idag. Då får hon skäll av matte. Aja baja!

Jaana och Nosa har fokus på momenten inför Startklassen, den första lydnadsklassen, som dom ska tävla i snart, och Zoe och jag nöter som vanligt på med den där j-kla rutan ha ha. Fattar inte varför hon inte fattar? Jag måste vara helt kass som tränare när jag inte får henne att förstå.


Sen nöter vi, och dom, också på med fria följet/fotgåendet, vilket i princip alla andra hundtränare också gör. För många, inklusive mig själv, så är fotgåendet ett gissel. Det ser så lätt ut när nån kan det men är så svårt att få till det bra själv.
Men det är väl bara att träna, träna och så träna lite till…o lite till…. Hur svårt ska det va?

Jättekul var också att dom kanske skulle följa med Zoe och mig på några tävlingar!
Roligt med sällskap för det kan vara ju lite väntande på tävlingarna och för deras del är det kanske bra och kul att titta på andra som tävlar i samma klass som dom ska tävla i.

Sen har vi planer för att kanske köra lite viltspår hos henne framåt hösten. Ja vi kan nog hitta på massa kul framöver!

Jag är verkligen jätteglad över våra nya vänner!

 

 

 

 

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.